Published On: lun, ian. 13th, 2020

Ziua Culturii Nationale la Braila

In data de 15 ianuarie, sarbatorirea Zilei Culturii Nationale la Braila se va face anul acesta, prin participarea Directiei Judetene pentru Cultura Braila a Liceului de Arte ,,Hariclea Darclee” si a Scolii Populare de Arte ,,Vespasian Lungu”, cu sprijinul conducerii Filarmonicii Zyra George Covadia, la proiectul cultural independent, initiat si produs de Asocialia Culfirald Heart-Core, numit generic: ,,TOTI PENTRU ROMANIA! “.

Seria de evenimente ce va cuprinde diverse momente artistice, recitaluri si/sau concerte de muzica romaneasca realizate pe tema: ,,Diversitatea culturala, ca identitate nationala”, vor fi organizate simultan incepand cu orele 17:00, in Bucuresti si in alte 5 orase din Romania: Braila, Galati, Focsani, Giurgiu si Zalau, in cadrul acestui amplu proiect comun, dedicat cu precadere tinerilor (elevi din scolile si liceele de muzica si arte), dar, desigur si publicului larg, doritor.

Momentele artistice/actiunile culturale din fiecare dintre orasele participante in proiect, sunt organizate de conducerile respectivelor institutii de invatamant si vor fi sustinute, in cea mai mare parte, de elevii proprii.

Tot in cadrul acestui proiect comun al Asociatiei Culturale Heart-Core, la care si Braila are privilegiul de a fi parte se va realiza o pagina web, unde vor fi incarcate informatii de specialitate muzicale, dar si materiale documentare, cu un continut educativ si formativ relevant, privitoare la acest aspect al diversitatii si al importantei cunoasterii si aprecierii reciproce a valorilor cultural-identitare, specifice fiecarei zone romanesti.

Promovarea intregului proiect va fi asigurata de canalele Radio Romania Muzical si Radio Romania Cultural, precum si de partenerii valorosi ai proiectului Societatea Romana de Radiodifuziune, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Muzeul National ,,George Enescu”, ceilalti sustinatori la nivelul scoliior de muzica si Directiilor Judetene pentru Cultura Salaj, Giurgiu, Focsani, Galati, astfel incat informatia despre fiecare dintre participantii la aceasta initiativa comuni, va fi difuzata la nivel national.

Asadar, Miercuri – 15 Ianuarie a.c., incepand cu orele 17:00, la Sala de festivitatii a Liceului de Arte ,,Hariclea Darclee”  Corpul D, Str. Galati nr.31, din Municipiul Braila, sunteti invitati si asteptati de elevii si cadrele didactice ale acestei scoli, alaturi de elevii si profesorii Scolii Populare de Arte ,,Vespasian Lungu”, pentru a aniversa frumos – onest – memorabil Sarbatoarea Culturii Nationale Romanesti, fiind recunoscatori pentru tot ceea ce am primit bun si frumos de-a lungul a doua milenii de confluente culturale, intr-un spatiu istoric de o superba complexitate, TOTI PENTRU ROMANIA!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>