Published On: joi, feb. 13th, 2020

DIICOT a intrat pe fir in Braila! / Retineri si perchezitii in forta la o grupare care deturna licitatii publice

Politistii si procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, 12 februarie, 17 perchezitii in patru judete, printre care si Braila,  pentru destructurarea unei grupari specializate in deturnarea licitatiilor publice.

In total, 11 persoane au fost duse pentru audieri la sediul central al DIICOT.

Doi avocati, un executor judecatoresc si trei oameni de afaceri au fost retinuti, astazi, de procurorii DIICOT.

Doi dintre acestia sunt liderii gruparii despre care anchetatorii spun ca se ocupa de deturnare a unor licitatii publice, instigare la deturnarea licitatiilor publice, complicitate la deturnarea licitatiilor publice, instigare la abuz in serviciu si abuz in serviciu. Prejudiciul produs este de peste 3 milioane de euro.

Cei sase au fost incatusati si urmeaza sa fi prezentati in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

DIICOT a anuntat, miercuri, ca un numar de 11 suspecti, membrii ai unui grup infractional organizat au fost adusi la audieeri, in urma a 17 perchezitii efectuate de procurori si ofiteri de politie judiciara in Bucuresti si in judetele Ilfov, Galati si Braila.

In urma cercetarilor efectuate de DIICOT, s-a stabilit ca, incepand cu anul 2018, doi suspecti, persoane potente financiar, au constituit alaturi de alte opt persoane un grup infractional organizat, specializat in comiterea infractiunii de deturnare a licitatiilor publice prin obtinerea informatiilor prealabile cu privire la bunurile imobile supuse executarii silite, urmata de realizarea unor intelegeri prealabile in vederea asigurarii adjudecarii bunurilor imobile la preturi derizorii. Procurorii DIICOT au probat ca bunurile imobile ce fac obiectul deturnarii licitatiilor publice au constituit garantii imobiliare in favoarea unei banci.

Mai exact au servit drept garantii acordarii unor contracte de credit bancar in anii 2008 – 2009. Aceste contracte de credit au fost acordate preponderent de catre aceeasi unitate bancara unor diferite persoane fizice sau juridice, termenul de restituire fiind unul foarte scurt, aproximativ un an, valoarea acestor credite fiind foarte mare.

Perchezitiile au fost realizate de DIICOT Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Ilfov. Descinderile au urmarit destructurarea unui grup infractional organizat, format din 10 persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de deturnare a licitatiilor publice, instigare la deturnarea licitatiilor publice, complicitate la deturnarea licitatiilor publice, instigare la abuz in serviciu si abuz in serviciu.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>