Published On: sâm, mart. 21st, 2020

Mosii din Braila se incapataneaza sa sfideze COVID 19 / Asa va castigati voi un loc, nu stiu daca in rai, prea devreme!?

Braila, cea imbatranita, ca desprea ea vorbim azi, nu se dezminte! Miile de morti din Italia nu par a ii speria sau macar a ii pune pe ganduri pe pensionarii batrani si nelinistiti. Problema este ca batranii, cei care sunt cei mai expusi la a dezvolta o forma grava a virusului, forma care ar putea conduce la deces, se cred parca nemuritori.

Forfota mare in jurul bisericile din oras! Nu putine la numar, au organizat slujbe in aer liber. Astazi, in calendarul ortodox este trecuta pomenirea mortilor, iar cei care au persoane decedate in familie au mers cu colive la biserica, slujbele de citire a colivelor, dar si pomenile si parastasele tinandu-se in curtea bisericilor. In aer liber, dar batraneii au stat tot grupati la fel ca strugurii pe ciorchine, imprastiind saliva in jur, cu fiecare vestica pomenire cantata, in cor cu preotii.

Dar ce credeti bunicilor iresponsabili? Credeti ca Dumnezeu nu le iarta pacatele apropiatilor vostri, trecuti in nefiinta doar pentru ca voi, o data, nu ati slujit o coliva? Credeti ca mortii raman flamanzi pentru ca voi, o data, nu dati de pomana mese intregi de mancare, alegand insa sa va protejati pe voi si pe nepotii vostri?

Aloooo!!! Crestini practicanti, Dumnezeu este grija si iubire de aproape!!! Nu fala si barfa!

Dar cum tocmai la biserica sa nu vina, ei, ca buni crestini, cand zilele trecute au aruncat intr-o veselie zarurile pe mesele din parculetele din cartier, dispicand microscopic virusul COVID-19, cu precizia unui octagenar?

Cum este posibil ca tinerii sa constientizeze amploarea dramei prin care trecem, iar batranii nostri, cei care ne-au calauzit pasii atatia ani sa dea dovada de o asa iresponsabilitate?

Pesemne ca ati simtit chemarea, dar nu ne trageti dupa voi, mai avem pandemii de invins!!


Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>