Published On: lun, iun. 1st, 2020

Cati copii mai are, de fapt, Braila? Cifrele care ne dau fiori reci

Romania a sarbatorit Ziua Copilului dar, de fapt, cati copii mai are tara noastra? Statisticile arata ca numarul tinerilor a scazut constant in ultimii ani. Potrivit informatiilor furnizate de Institutul National de Statistica, Romania avea la inceputul acestui an 4.138.000 de copii cu domiciliul in granitele tarii. Cifra este in scadere fata de anul trecut cu 42.000. Expertii estimeaza ca pana in anul 2060 in aproximativ jumatate din judetele tarii populatia cu varsta prescolara sau scolara va scadea cu peste 50% fata de 2015.

Procentual, copiii reprezinta 18,7% din totalul populatiei, dar sunt judete in care ponderea este mai mare: Bistrita-Nasaud si Iasi peste 21%, iar pe primul loc la nivel national este Suceava, unde depasesc 22% din locuitori. La polul opus: Valcea, Hunedoara si Braila, unde doar putin peste 16% din populatie e reprezentata de copii.  Altfel spus, dintr-un total de aproximativ 340.000 locuitori ai judetului Braila, doar aproximativ  54.000 sunt copii.

Sunt mai multi baieti decat fete in Romania si mai multi copii la oras decat la tara, mai reiese din datele prezentate de Institutul National de Statistica luni, de 1 iunie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>