Published On: Dum, iun. 14th, 2020

Copiii Brailei, cea mai mare provocare de la inceputul pandemiei / Un altfel de examen incepe maine

Ministrul Educatiei Nationale Monica Anisie a facut, duminica, noi precizari despre examenul de Evaluare Nationala 2020, care incepe luni, 15 iunie.

Astfel, ministrul a anuntat ca elevii care participa la examenul de Evaluare Nationala 2020 vor putea avea acces in sala pana la ora 08.30 iar la intrare li se va lua temperatura. Recomandarea ministrului este ca, in cazul in care un elev are peste 37,3 grade Celsius, sa fie repetata procedura de masurare a temperaturii de 3 ori, pentru a fi evitate erorile.

Maine, 15 iunie, incepe Evaluarea Nationala pentru absolventii claselor a VIII-a. Maine vom organiza proba de Limba si Literatura Romana, iar in data de 17 iunie, se va sustine proba la Matematica. in data de 18 iunie va fi proba de Limba si Literatura Materna, pentru peste 10.000 de copii care s-au inscris la aceasta proba. in data de 22 iunie se vor afisa primele rezultate. Specificul acestei sesiuni de Evaluare Nationala este acela ca se organizeaza in doua etape. Prima etapa, asa cum spuneam, incepe maine cu proba de Limba si Literatura Romana, iar cea de-a doua etapa, organizata numai pentru copiii bolnavi sau cei care se afla in izolare sau carantina, sau pentru elevii care, la triajul epidemiologic, au peste 37,3 temperatura corporala, deci, aceasta sesiune, spuneam, este organizata in a doua etapa, incepand cu data de 29 iunie, proba de limba si Literatura Romana.
Ii anunt pe toti elevii si parintii ca accesul in centrul de examen se va face pana la ora 08.30 de minute. Fiecare unitate de invatamant a stabilit un grafic in asa fel incat sa nu existe la poarta scolii aglomeratie si sa se respecte masurile de prevenire si combatere a imbolnavirilor.

Prin urmare, la poarta unitatii de invatamant, a centrului de examen, va exista un cadru medical care va realiza triajul epidemiologic si va indruma elevii catre salile de examen impreuna cu un cadru didactic din comisia de examen. Totodata, pentru acei copii care au temperatura corporala peste 37 cu 3, recomand cadrelor medicale sa repete succesiv, de 3 ori, acel procedeu de luare a temperaturii si, in acelasi timp, sa lase un termen de doua – cinci minute pentru procesul acesta in care elevul este supus triajului epidemiologic”, a declarat ministrul Educatiei.
La nivelul judetului Braila s-au inscris la acest examen peste 2.500 de elevi. Sunt cel mult 10 elevi intr-o clasa, in fiecare clasa este dezinfectant si purtarea mastii va fi obligatorie.
Un lucru de precizat este acela ca evaluarea lucrarilor se va face in alte judete, ca si pana acum, pe baza unei proceduri specifice.

Calendarul examenelor este urmatorul:

*15 iunie 2020 – Proba scrisa: Limba si literatura romana

*17 iunie 2020 – Proba scrisa: Matematica

*18 iunie 2020 – Proba scrisa: Limba si literatura materna

*22 iunie 2020 – Afisarea rezultatelor inaintea contestatiilor (pana la ora 14.00)

*22 iunie 2020 – Depunerea contestatiilor (intre orele 16.00 si 19.00)

*23 iunie 2020 – Depunerea contestatiilor (intre orele 8.00 si 12.00)

*23-26 iunie 2020 – Solutionarea contestatiilor

*27 iunie 2020 – Afisarea rezultatelor finale.

 

Citeste si VIDEO EMOTIONANT / Braila indoliata / Ultimul drum pentru politistul Mihai Bara

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>