Published On: joi, iun. 18th, 2020

Numarul infectatilor cu coronavirus, in continua crestere in Braila / Focarul de la Vadeni a mai facut o victima

Astazi, 18 iunie, la nivelul judetului Braila sunt monitorizate 1850 de persoane aflate in izolare voluntara si 41 de persoane care se afla in carantina institutionalizata. Alte 8.396 de persoane  au iesit din autoizolare la incheierea celor 14 zile si 1160 de persoane au primit avize epidemiologice de a iesi din carantina institutionalizata.

De asemenea, conform raportarii DSP, de la inceputul pandemiei, la Braila au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 un numar de 99 de persoane, dintre care 32 au fost declarate vindecate si externate, iar 2 pacienti au decedat.

Ultimii diagnosticati ca fiind purtatori ai virusului sunt 2 femei si trei barbati, contacti directi ai altor bolnavi. Printre cei 5 nou diagnosticati se afla inca un muncitor pakistanez caruia primul test ii iesise neconcludent.

In ceea ce priveste raportarea IPJ Braila, in ziua de 17 iunie politistii au actionat in sistem integrat, alaturi de jandarmi, politisti de frontiera si politisti locali, in contextul prevenirii si combaterii raspandirii COVID-19. Astfel, in ultimele 24 de ore a fost verificat modul de respectare a masurilor si interdictiilor impuse in aceasta perioada in cazul a peste 1.534 de persoane si al unui numar de 5 societati comerciale. De asemenea, politistii au depistat 4 persoane care nu au respectat masura izolarii la domiciliu, acestea fiind conduse intr-un centru de carantina pentru o perioada de 14 zile, urmand a suporta si costurile generate in aceasta perioada. Persoanele in cauza au fost si sanctionate contraventional cu amenzi in valoare totala de 4.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>