Published On: sâm, iul. 4th, 2020

Braila extremelor / De la canicula, la ploi si vijelii in doar cateva ore

ANM a emis sambata mai multe avertizari de vreme rea, intre care un Cod portocaliu de ploi si vijelii in 23 de judete pana duminica la ora 4.00. De duminica pana marti, se anunta atat ploi torentiale, vijelii si grindina, cat si canicula in sud-est.
Sambata ora 12:00 – duminica ora 4:00 va fi in vigoare o alerta Cod portocaliu in Moldova, Transilvania, Maramures si la munte, precum si in nordul si nord-estul Munteniei. Vor fi intervale cu averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari puternice ale vantului (rafale de 70…90 km/h), vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 35…40 l/mp si pe arii restranse 50…70 l/mp.
Judetele vizate sunt: Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Caras-Severin, Sibiu, Harghita, Covasna, Brasov, Dambovita, Prahova, Buzau, Braila, Galati, Vrancea, Bacau, Vaslui si, partial, judetele Alba, Arges, Cluj, Hunedoara, Neamt, Suceava, si Valcea.

Astfel, Braila trece, in doar cateva ore, de la cel mai toropit judet la unul cu cod portocaliu de fenomene meteo extreme, in urmatoarele ore fiind anuntate ploi torentiale si intensificari ale vantului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>