Published On: mie, iul. 15th, 2020

Doua saptamani de dezinsectie terestra si aeriana in Braila

Prin prezenta va aducem la cunostinta ca, din cauza conditiilor climatice si a unor factori obiectivi aparuti in ultima perioada, S.U.P.A.G.L Braila va reprograma tratamentele de D.D.D. in perioada 13.07.2020-31.08.2020, dupa cum urmeaza:

– dezinsectie terestra (interval orar: 22:00 – 06:00);

– dezinsectie aeriana (interval orar:  06:00 -11:00).

Produsele biocide care vor fi utilizate in combaterea insectelor daunatoare sunt:

  • Biopren 50 LML (substanta activa si concentratie: S-metopren 5%);
  • Vectobac WG (substanta activa si concentratie: Bacillus thuringiensis israeliensis, tulpina AM65-52, concentratie 37,4% w/w materie solidă);
  • Midos Energy Forte (substante active si concentratii: Imidacloprid 24% + Deltamethrin 3,2% + Tetramethrin 0,1%);
  • Biotrin Plus (substanta activa si concentratie: Deltamethrin 2,5%);
  • Microsin (substante active si concentratii: Cipermethrin 10% + Tetramethrin 2% + Oxid de butapiperonină 5%);
  • Super Killer Forte (substante active si concentratii: Cipermethrin 5% + Permethrin 0,25%).

Acestea sunt avizate de Ministerul Sanatatii si se regasesc in lista cu produsele biocide aprobate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide.

In caz de inghitire accidentala, se consulta imediat medicul. Nu se provoaca voma. Clatiti bine cu multa apa.

Tratamentele se vor aplica doar cand conditiile atmosferice sunt favorabile, in caz contrar poate fi prelungita perioada (fapt ce va fi comunicat ulterior).

Precizam ca tratamentele se vor desfasura in conditii corespunzatoare, pe raza municipiului Braila, respectand prevederile legale de protectie a mediului, a sanatatii si securitatii populatiei.

Facem cunoscut si faptul ca asociatiile de proprietari, persoanele fizice si persoanele juridice de pe raza municipiului Braila au obligatia legala de a efectua tratamente de dezinsectie si deratizare, in conformitate cu prevederile OMS 119/2014, in vederea asiguarii eficientei tratamentelor de la nivelul municipiului, cat si pentru diminuarea infestarii cu vectori in zonele ce le apartin.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>