Published On: Dum, iul. 12th, 2020

Vremea o ia razna / Se anunta o noapte furtunoasa in Braila. Rafale de vant, vijelii si grindina

Prognoza meteo din aceasta seara arata ca vor fi ploi, tunete, fulgere, vijelii, grindina si cantitati de apa de 40 l/mp in Braila. Vantul va face probleme, rafalele atingand viteze de pana la 75 de km/h. Luni, temperaturile vor fi mai scazute decat in mod normal la aceasta data. Este cod portocaliu de furtuni in noua judete din centrul si estul tarii. Totodata, jumatatea de sud-est a teritoriului se afla sub cod galben de vreme instabila, pana luni la ora 10:00.

In noaptea de duminica spre luni vor fi ploi torentiale, descarcari electrice, vijelii si posibil grindina in Muntenia, in cea mai mare parte a Moldovei si a Dobrogei, precum si pe spatii mici in Transilvania si Oltenia. Cantitatile de apa vor depasi 50 l/mp, iar vantul va atinge la rafala 75 km/h in regiunile estice, sudice si la munte. Temperaturile vor cobora pana la 7 grade Celsius in depresiuni.

Peste zi vor mai fi ploi in regiunile sudice, iar valorile termice nu vor mai depasi 28 de grade Celsius in Oltenia.

Codul portocaliu de furtuni este valabil pana luni la ora 2:00 in judetele Vrancea, Galati, Braila, Buzau, Prahova, Dambovita, Covasna si in zona de munte a judetelor Arges si Brasov, unde vor fi intervale cu averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari puternice ale vantului (rafale de 70…90 km/h), vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 40…50 l/mp.

Codul galben de furtuni este valabil pana luni la ora 10:00. In Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei, estul si sud-esul Transilvaniei si local in Carpatii Orientali si Meridionali, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp si izolat 40 l/mp.

Pe parcursul zilei de luni, 13 iulie, in regiunile estice si sud-estice, vantul va avea intensificari cu viteze, in general, de 55…65 km/h.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>