Published On: Dum, sept. 27th, 2020

Alegeri locale BRAILA / Frauda la vot si delapidare / Primar din judet, sofer pentru alegatori cu masina Primariei pe post de “taxi”

Astazi, 210 efective, dintre care peste 100 de politisti, 40 de jandarmi, 21 de reprezentanti I.S.U., 39 de politisti de frontiera asigura paza si protectia celor 282 sectii de votare ce s-au constituit pe raza judetului Braila.

De la inceputul procesului de votare, la nivelul judetului Braial s-au primit 28 de sesizari referitoare la posibile contraventii sau infractiuni electorale, dar majoritatea nu s-au confirmat in urma verificarilor.

Cu privire la 9 dintre acestea politistii continua cercetarile.

Pana la acest moment au fost aplicate 7 sanctiuni contraventionale si intocmite doua dosare penale si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de frauda la vot si delapidare, in context electoral.

Un exemplu in acest caz a avut loc la o sectie de votare din Municipiul Braila cand “un alegator a primit din eroare doua buletine de vot pentru alegerea candidatului la functia de primar. Acesta le-a stampilat de ambele si le-a introdus in urna de vot. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru infractiunea de frauda la vot” a transmis purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

Totodata, politistii braileni au fost sesizati cu privire la o alta posibila infractiune savarsita, de aceasta data, de catre primarul orasului Faurei. Pesedistul Ionel Voinea este acuzat ca a transportat alegatorii la vot cu autoutilitara primariei. “In urma cercetarilor s-a constatat ca acesta a folosit vehiculul fara drept, in interes personal. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru delapidare“, a decalarat sursa citata.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>