Published On: mar, sept. 29th, 2020

Coronavirusul “infecteaza” justitia din Braila / Doi judecatori si un grefier, confirmati cu COVID-19

Doi judecatori si un grefier ai Judecatoriei Braila au fost depistati cu COVID-19. Din cauza acestui fapt, s-a luat decizia de a  se retrange activitatea institutiei in perioada 29 septembrie – 09 octombrie. Singurele cauze care se vor judeca sunt cele urgente si cele care se vor soluționa fara citarea partilor.

Directia de Sanatate Publica Braila a declansat o ancheta epidemilogica in acest caz. Cei doi judecatori confirmati cu COVID-19 fusesera desemnati in functiile de presedinte si loctiitor la Biroul Electoral Municipal Braila pentru alegerile din 27 septembrie, ei fiind inlocuiti, pe 25 septembrie, dupa ce rezultatele testelor pentru infectarea cu noul tip de coronavirus au fost pozitive.

“Avand in vedere existenta a trei cazuri confirmate pozitiv la testul de Covid-19, in baza hotararii colegiului de conducere din 28 septembrie, pentru asigurarea sanatatii si securitatii in munca, la nivelul personalului Judecatoriei Braila a fost stabilit un nou plan de masuri, valabil in perioada 29 septembrie – 09 octombrie 2020. Se restrange activitatea de judecata, la nivelul Judecatoriei Braila, in sensul ca vor fi amanate toate cauzele, cu exceptia urgentelor si a cauzelor care, potrivit legii, se solutioneaza fara citarea partilor”, se arata in comunicatul de presa transmis de purtatorul de cuvant al institutiei.

In perioada resprectiva se limiteaza si interactiunea cu publicul la Departamentul Arhiva, Registratura si Biroul de Informare si Relatii Publice, inscrisurile urmand a se depune exclusiv prin mijloace de comunicare electronica.

“Avocatii vor avea acces la dosarul electronic, acolo unde este posibil, si vor transmite documentele prin fax, e-mail sau posta”, a mai transmis purtatorul de cuvant al Judecatoriei Braila.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>