Published On: joi, sept. 3rd, 2020

Vremea o ia razna! Braila, sub amenintarea vijeliilor

Administratia Nationala de Meteorologie a emis doua avertizari, una de cod galben si una cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata, care vor fi in vigoare de joi, ora 21.00 pana vineri la ora 23.00.
Conform meteorologilor, va fi cod galben de vreme instabila in Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si sud-estul Transilvaniei. Astfel, pana vineri seara, vor fi ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si grindina.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de 25-35 l/mp si pe arii restranse 40-50 l/mp, anunta ANM. De asemenea, incepand cu noaptea de joi spre vineri si pe parcursul zilei de vineri, mai multe judete vor fi vizate de un cod portocaliu de vijelii.

Harta zonelor vizate de cod galben si cod portocaliu, pana pe 4 septembrie, ora 23.00 Mai exact, ploile torentiale vor lovi judetele Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, precum si zona de munte a judetelor Vrancea, Prahova, Brasov, Covasna si Dambovita. Meteorologii anunta ca instabilitatea atmosferica va fi accentuata, iar cantitatile de apa, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depasi 50…70 l/mp.
Informarea meteorologica va expira, vineri, 4 septembrie, la ora 23.00.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>