Published On: joi, oct. 29th, 2020

Pandemia de coronavirus continua sa faca ravagii in Braila / SCENARIUL ROSU pentru 6 localitati / Se inchide tot

Pandemia de coronavirus continua sa faca ravagii in judetul nostru, numarul imbolnavirilor crescand de la o zi la alta.

Asa cum se precizeaza in hotararea CJSU nr. 70 din data de 28.10.2020, o incidenta mai mare de 1,5/1.000, dar mai mica de 3/1000 de locuitori se inregistreaza in urmatoarele zone: sat Unirea – 2,89, sat Victoria – 2,81, sat Surdila Gaiseanca – 2,53,  sat Corbu Nou (Maxineni) – 2,35, sat Vultureni (Ciresu) – 1,83, sat Surdila Greci – 1,75, sat Zavoaia – 1,74. In ceea ce priveste municipiul Braila, incidenta cazurilor de Covid-19 este de 1,78/1.000 locuitori. In localitatile enumerate mai sus, activitatea cu publicul a restaurantelor si cafenelelor in interior este permisa fara a depasi 30% din capacitatea localului si este limitata la intervalul orar 06.00-22.00. Organizarea si desfasurarea in aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale este interzisa.

Rata de infectare cu COVID-19 a trecut de 3 la mia de locuitori in sase localitati din Braila, care au intrat in scenariul rosu.

Cele sase localitati care se afla in aceasta situatie sunt Stanca – 3,45 (comuna Stancuta), Mircea Voda – 4,35 (comuna Mircea Voda), Gavani – 4,50 (comuna Gemenele), Varsatura – 4,92 (comuna Chiscani),  Plasoiu – 5,26 (comuna Visani), sat Custura – 5,54 (comuna Racovita)

In aceste sase localitati, scoala va fi facuta exclusiv online si exista obligativitatea purtarii permanente, in toate spatiile publice, a mastii de protectie astfel incat sa acopere nasul si gura pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani.  Este suspendata activitatea cu publicul a restaurantelor si cafenelelor in interior, dar este permisa functionarea teraselor si livrarea la domiciliu; este suspendata activitatea cu publicul a operatorilor licentiati in domeniul jocurilor de noroc si sunt suspendate activitatile cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte.

La nivelul judetului Braila, de la inceputul pandemiei au fost confirmate cu noul tip de coronavirus 3.376 persoane.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>