Published On: lun, nov. 23rd, 2020

Ofensiva lui Tabarac / Nu cred ca „Smecherul Faureiului” vrea cu adevarat sa vorbeasca despre bani dati cu camata, despre spalare de bani si evaziune fiscala

Ofensiva independentului Adrian Tabarac. Tinerii politicieni ai Brailei au pornit un razboi desfasurat in mediul online, cu sageti otravite. Dupa ce in spatiul public a aparut un articol, cu acuzatii nefondate asa cum declarara candidatul independent pentru Camera Deputatilor, Adrian Tabarac  l-a ironizat pe Alexandru Popa, sustinand ca nu acesta a scris  acea “epistola”, remarcand si o greseala gramaticala in respectivul text.

Totodata, Tabarac sustine ca i-ar fi rusine sa aiba un coleg ca Alexandru Popa si ca va candida tocmai pentru a impiedica ca astfel de personaje sa ajunga in Parlament. Acesta dezvaluie natura relatiei cu Alexandru Popa, de pe vreme in care ambii erau liberali, sustinand ca nu i-a unit prietenia ci faptul ca erau colegi.

“Exista un moment in biografia lui Pablo Escobar, celebrul baron columbian al drogurilor, care ne arata ce se intampla in mintea unora dintre infractorii din lumea asta. Momentul in care Escobar se hotaraste sa candideze pentru un loc in Parlament din partea Movimiento de Renovación Liberal. Acelasi sindrom, dintr-o perspectiva romaneasca, este descris in „Gaițele”, piesa lui Alexandru Kirițescu. Sau in romanul „Ciocoii vechi si noi”, de Nicolae Filimon. Dorința de parvenire, impostura crasa plecate dintr-o defectare a unei nevoi firesti, aceea de recunoastere sociala. Aceeasi gena defecta care i-a facut pe mulți PSD-isti sa se umple cu titluri de doctori obținute la fabrici de diplome. De ce? Ca sa-si imbrace nimicul in funcții, in masterate si doctorate, chiar daca nu sunt in stare sa puna o cratima acolo unde trebuie.

Candidatul liberal Alexandru Popa, cunoscut pentru ca, alaturi de alți membri ai clanului sau, a batut o mulțime de oameni in discotecile si prin boscheții din Baragan, cel poreclit „Spaima comunei Ciresu” si „Smecherul de la Faurei”, mi-a dedicat ieri o postare pe Facebook. In toata „cariera” lui politica, asa-zisul liberal, acest bataus de Baragan, nu a scris nici macar doua randuri despre adversarii din PSD, in schimb imi dedica mie o epistola plina de acuzații nefondate. Fireste, „doctorandul” Popa uita sa spuna ca textul nu este scris de el, ci de aceeasi persoana care a semnat, sub pseudonim, si falsul articol publicat pe internet, din care, chipurile, Popa nu face decat sa citeze. (Apropo, domnule „doctorand” Alexandru Popa, spune-i autoarei postarii ca „a-i denigra-o” se scrie „ai denigra-o” – un pic de gramatica a limbii romane nu ti-ar strica nici ție daca tot visezi sa te duci in Parlament 😉 )

De la inalțimea averii sale de latifundiar, reprezentantul pentru Parlament al clanului Popa din Ciresu ma cearta ca am un venit de doar 3000 lei pe luna. Asa este, domnule „doctorand”, tatal meu nu este primar ca sa se ingrijeasca sa-mi mearga afacerile ca unse. 3000 de lei imi sunt suficienți in Braila. De altfel, cam acesta este salariul mediu in oras. Nu-mi este rusine cu asta. Avariția nu mi-a mancat nici sufletul, nici mintea!

Reavoința sau analfabetismul funcțional ale candidatului Popa si ale celor din jurul lui se vad, din pacate, si in felul in care interpreteaza legile. Am respectat mereu prevederile legale, iar acuzațiile lui Popa sunt doar minciuni. Banii pe care i-am imprumutat in timpul campaniilor electorale au fost in perfect acord cu legea, iar ei nu figureaza in declarația de avere fiindca au fost restituiți in acelasi an. Fireste, in cazul in care cowboy-ul din Ciresu ar dori sa stie adevarul, l-ar putea intreba pe Vasile Varga, candidatul PNL aflat pe poziția a doua la Camera Deputaților. De la Vasile Varga am imprumutat o mare parte a sumei necesare pentru a putea derula, perfect legal, campania electorala a PNL (banuiesc ca stii deja ca nici domnul Vasile Varga nu si-a trecut in declaraţia de avere imprumutul pentru ca asa este corect). Toate contractele au fost avizate de conducerea centrala a partidului si au fost verificate si publicate de catre Autoritatea Electorala Permanenta.Totul, absolut totul este legal, transparent si public! Citiți Legea Electorala si, mai cu seama, puneți mana pe carte (cred ca nu acuzi conducerea centrala a PNL de nelegalitaţi?).

E trist ca PNL Braila a ajuns sa defileze cu astfel de oameni. Batausi, analfabeți funționali, mincinosi, oameni care nu sunt in stare sa citeasca si sa ințeleaga o lege, niste batausi care viseaza sa ajunga in Parlament. De altfel, nu cred ca „Smecherul Faureiului” vrea cu adevarat sa vorbeasca despre bani dați cu camata, despre spalare de bani si evaziune fiscala. Cu sau fara imunitatea la care viseaza, sunt sigur ca, la un moment dat, o sa vorbeasca despre asta exact cu cine trebuie. Iar atunci, asa cum tot fac de la o vreme, o sa scriu pe Facebook: ”Am avut din nou dreptate”.

P.S. – Alexandru Popa, in urma cu trei-patru luni nu iți aratam prietenie. Ci respectul si colegialitatea firesti fața de un coleg de partid. M-am lamurit, cu timpul, ca nu meriți nici asta. Ca mi-ar fi rusine sa fiu coleg de partid cu tine, ca tot ce s-a scris in ziare despre bataile in care clanul tau a fost implicat este adevarat, ca oamenii ca tine sunt toxici si falsi. Ca nu trebuie sa fac niciun compromis. Ca batausii,impostorii insetați sa parvina trebuie impiedicați sa ajunga in Parlament. Si ca e datoria mea sa fac asta. Asa cum este datoria fiecarui brailean cu drept de vot!

#faracompromisuri #VoteziCuTaba #GenerațiaAltfel”

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>