Published On: vin, nov. 6th, 2020

Sistemul medical brailean este in doliu, din nou / Asistent medical, rapus de coronavirus dupa doua saptamani de stat la terapie intensiva / Cornel Istrate avea 51 de ani

Astazi a survenit primul deces in randurile cadrelor medicale din Spitalul Judetean Braila. Cornel Istrate, in varsta de 51 de ani, era asistent medical la Radiologie si lucra in Spitalul Judetean de mai bine de 25 de ani.

El era internat la Terapie Intensiva de aproximativ 2 saptamani, insa din pacate, medicii nu l-au putut salva. Cornel Istrate avea si unele comorbiditati .

Ne-am rugat pentru tine si am sperat ca vei fi bine. Ai ingrijit pacienti, ai iubit oamenii si ai fost dedicat meseriei, dar virusul SARS COV 2 a fost mai puternic si tot efortul echipei medicale a fost în zadar”,

Azi, cineva drag, coleg, colaborator si prieten, a pierdut lupta cu COVID-19. Dumnezeu să te odihnească în pace, Cornel!

Cornel, un OM care a fost mereu dispus să îi ajute pe cei din jur, nu doar prin prisma meseriei sale. El este EROUL vremurilor noastre, sacrificat intr-o lupta pe care multi refuza sa o vada. Pierderea lui este incomensurabilă pentru familie, dar si pentru societate. Cine ii salvează pe eroi? Sa ne rugam pentru sanatatea tuturor cadrelor medicale si sa le apreciem munca istovitoare.

Acestea sunt doar cateva din numeroasele mesaje postate dupa moartea asistentului medical brailean.

Reamintim ca tragedia de astazi nu este singura care a lovit sistemul medical din Braila. Pe 21 august, medicul de familie Aurelia Galiti, in varsta de 62 de ani, a murit la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucuresti. A fost diagnosticata cu COVID-19 si in doar cateva zile starea ei s-a deteriorat, fiind transportata la Bucuresti cu un elicopter SMURD, unde si-a dat si ultima suflare.

Medicul de familie Aurelia Galiti a fost prima victima a coronavirusului in randul medicilor din Braila.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>