Published On: mar, nov. 24th, 2020

Vasile Varga il acuza pe Orban de ilegalitati cu fonduri din campania electorala la Europarlamentare

Vasile Varga jr. il acuza Orban de ilegalitati cu fonduri din campania electorala de la Europarlamentarele de anul trecut. Acesta ar fi si motivul, dupa cum el declara,  pentru care AEP a penalizat partidul si astfel, Varga senior nu si-ar fi primit toti banii imprumutati lui Adrian Tabarac pentru desfasurarea campaniei pentru europarlamentare de anul trecut.

 ”Repet, tatal meu l-a imprumutat LEGAL cu suma de 200.000 de lei (n.r. Adrian Tabarac), bani pe care, din cauza unor ”artificii” facute de fosta conducere a partidului, nu i-am mai putut recupera in totalitate. AEP ne-a penalizat la acel moment pentru niste ”deconturi” , pe care nici pana in prezent nu le-au lamurit cu colegii de partid” a declarat Vasile Varga.

Toti banii imprumutati sau donati au intrat, conform prevederilor legale, in contul Partidului National Liberal la nivel central, fiind decontati ulterior, conform legii, contractele fiind intocmite cu acordul mandatarului financiar, actualul secretar general al Guvernului, Antonel Tanase. Precizam ca mandatarul financiar al campaniei a fost numit de presedintele partidului, Ludovic Orban, care a urmarit indeaproape intreaga operatiune financiara. In declaratia de mai sus, Varga il acuza pe Ludovic Orban, via Antonel Tanase ,de “artificii” financiare motiv pentru care tatal sau nu ar mai fi primit toti banii dati cu imprumut printr-un contract de imprumut cu date incerte. Precizam acest lucru important deoarece Vasilica Varga a dat publicitatii de doua ori, la interval de cateva ore, doua poze facute teoretic aceluiasi contract de imprumut, insa cu date (zile) diferite. Acum, intrebam, daca contractul in forma fizica se afla in posesia lui Vasilica Varga, cum a reusit persormanta de a poza de doua ori acelasi contract dar cu date diferite inscrise in el?

Acuzatile la adresa conducerii PNL nu se opresc aici. Varga face confuzie intre persoana si lista de partid, acuzand risipirea a 9 miliarde de lei vechi pe campania unui candidat aflat pe un loc neeligibil. Astfel ca, daca un loc neeligibil toaca “o caruta de bani”, un loc eligibil ca al tau in cadrul Consiliului Judetean Braila, cat costa Vasilica?

”Vorbim deci de 9 miliarde de lei (suma totala donata de Tabarac PNL –  nr), o suma enorma pentru un loc neeligibil la alegerile europarlamentare. Inca asteptam un raspuns fata de cheltuirea acestor bani” a conchis sursa citata.

 

Citeste si VIDEO Boboc / Cresterea alocatiilor pentru copii nu este sanatoasa

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>