Published On: vin, nov. 13th, 2020

VIDEO Acum DESCINDERI / Fotbalistii Costel Rosu si Gabriel Iosofache, anchetati pentru blat in fotbal / “Au fost niste ordinari blatisti. Au vandut meciuri in draci!”

La aceasta ora, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, efectueaza 6 perchezitii domiciliare, intr-un dosar in care se fac cercetari privind trucari de meciuri de fotbal.

La data de 13 noiembrie 2020, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, efectueaza 6 perchezitii domiciliare si  pun in executare 10 mandate de aducere, intr-un dosar penal privind infractiuni de luare si dare de mita, camata si santaj.

Din cercetari a rezultat ca jucatorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a ar fi jucat sub capacitatea lor sportiva, in scopul trucarii de meciuri din campionatul 2017-2018 si obtinerii unor venituri, inclusiv din pariuri. La momentul comiterii faptelor, persoanele aveau calitatea de jucatori profesionisti de fotbal, in Liga a ll- a.

Jucatorii ar fi fost determinati sa aiba aceasta conduita prin constrangeri si amenintari exercitate de persoane care au imprumutat sume de bani cu camata catre o parte dintre acestia.

La actiune participa si politisti din cadrul inspectoratelor de politie judetene Braila, Buzau, Bistrita-Nasaud, Mures si Valcea, sprijiniti de echipe ale serviciilor pentru actiuni speciale.

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, pentru audieri si luarea de masuri legale.

Filmul evenimentului “BLAT in fotbalul brailean”

In anul 2017, Dupa infrangerea cu 1-4 de pe teren propriu in fata Stiintei Miroslava, antrenorul Daciei Unirea Braila, Alin Panzaru nu a mai tacut si a facut o serie de declaratii incendiare.

Concret, tehnicianul acuza in urma cu 3 ani ca doi dintre oamenii de baza au trantit meciuri in prima parte a sezonului: este vorba de atacantul Costel Rosu (32 de ani) si de mijlocasul Gabriel Iosofache (26 de ani).

“Au fost jucatori care au avut tot felul de preocupari, orice altceva decat fotbal. Au fost unii care au inceput sa vanda meciurile, precum Rosu si Iosofache. Au fost niste ordinari blatisti, nenorociti Au vandut meciuri in draci!

Cei care au ramas nu s-au complacut, dar au acceptat astfel de jucatori langa ei, care le-au cerut sa joace la 1 pauza / 2 final. Din pacate, am aflat tarziu si jucatorii nu ne-au informat. O sa jucam cu sabia deasupra capului, dar trebuie sa aducem caractere, nu blatisti ordinari.

S-au apucat de vandut meciuri pentru ca n-au avut bani. Lumea nu e proasta si de aia ii injura. Rosu a fost vanzatorul echipei, nu un golgheter! Probabil ca meritam asta, din moment ce i-am acceptat aici”, a tunat Panzaru, in decebrie 2017, dupa infrangerea cu Miroslava (1-4).

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>