Published On: mie, nov. 18th, 2020

VIDEO Deputat in “PARLAMENTUL BALBELOR” / Sa radem cu candidatul V.Varga / Apa “plubiala”, “SHOWBITZ” si cainii care nu trebuie starpiti definitiv

Toti stramosii nostri vorbeau si simteau curat romaneste si plateau cu sange iubirea de limba si tara! A fost odata ca niciodata o tara in care politicienii erau oameni grei, greutatea fiind data de cunostintele dobandite, nu de burduhanul plin de E-uri, cu scoala multa, educati in strainatate. Personalitati care tineau discursuri elegante. Acea tara se numea Romania. Peste timp, numele ei a ramas acelasi, doar politicienii care o conduc sunt altfel. Relatia politicianului roman cu limba materna s-a degradat continuu, discursurile si argumentarea ideilor punandu-i la grea incercare pe unuii.

De-a lungul timpului, emisiunile tv si conferintele de presa la care a participat deputatul V.Varga mai tare l-au ingropat in rusine decat l-au inaltat in ochii privitorilor. Apa pluviala i-a creat mari dificultati cunoscutului notar, asa ca a decis sa dea cu ea de toti peretii pana a stalcit-o de tot, transformand-o in “plubiala”. Ma rog, daca structura cuvantului a fost schimbat, speram sa nu fi umblat si pe la continut, mare minune sa nu fi schimbat si formula chimica a apei daca tot l-a enervat atat de tare. “Apa plubiala, INGROZITOR!!”

Printre balbele convingatoare ca mai rau nu prea incape, s-a strecurat si un moment emotionant de adevar. Da, Varga, inainte de a ajunge deputat, a declarat in fata micilor ecrane purur adevar. Si anume ca va ajuta copii saraci doar daca ajunge in Parlament. Daca nu, ghinion! Acum, fie vorba intre noi, norocul i-a suras, ajutorul a venit?

Dar, sa revenim la lucruri mai serioase. Un punct important a fost clarificat de domnul notar foarte ferm, pentru a intelege toata lumea, odata pentru totdeauna: ”PARLAMENTUL nu este un SHOWBITZ, de’la de la Maruta si Simona Gherghe.

Odata inteles termenulul de PARLAMENT, nu ceea ce este, ci mai degraba ceea ce nu este el, si anume un SHOWBITZ, sa revenim la alte probleme. Cainii fara stapan care se impart in doua categorii: caini printre blocuri si caini printre blocuri despre care nu se stie de unde apar. Problema cainilor fara stapan a fost intens dezbatuta de parlamentarul brailean, insa din pacate, dupa ani si ani de analiza pe text, consultand si filmarile vremii, nu am reusit sa extragem ideea de baza in jurul careia s-a invartit intreg discursul, despre concluzie nici nu mai poate fi vorba. Mai jos va redam, atat in scris cat si in audio-video, intregul discurs. Asteptam opinii si interpretari despre ce a vrut sa spuna deputatul nostru.

“Cheltuielile sunt enorme pentru a prinde un caine, pentru a-l duce la un adapost, pentru a-l steriliza si asa mai departe, ca sunt mai multe categorii de persoane, unele care stau de exemplu la blocuri, la 3-4 sali de blocuri au crescut si au indragit un caine, care este cainele acelei scari da bloc, un caine pasnic, un caine care nu face nimic, un caine la care locatarii ii dau da mancare, un caine care este adoptat. Sant caini asa care stau printre blocuri, unde blocurile lasa de dorit si ele cu curatenia tot de catre locatari, in care sunt haite de caini si atunci cand vine un copil da la scoala seara, chiar daca este insotit de bunici sau de parinti, are acea teama pentru ca poate oricand sa fie muscat da ei. La noi se pune problema ca sunt adusi caini dintr-o parte in alta, apar in municipiul Braila si nu se stie de unde apar acest caini si este o realitate ca nu se stie de unde apar acest caini. Sant doua adaposturi mari. Probabil asteptam si noi o alta legislatie cu privire la acesti caini. Cainii nu trebuie starpiti definitiv ca nu este normal si firesc, omul trebuie sa iubeasca un animal, dar nici sa-l lase sa faca pagube, un caine poa’ sa faca multe pagube, si atunci gasim, vom gasi o solutie asa cum a spus daunazi un alt coleg la un post da televiziune. Vom vedea ce vom face in momentul cand ne vom intalni prin august sau septembrie. Ce hotarari sa luam pentru ca toti care pleaca in aceasta campanie, toti se intalnesc, indiferent ce formatiune politica este, problema cainilor comunitari. Si atunci toti consilierii sa vedem fiecare cu ce propunere va veni si care este solutia cea mai buna pentru a putea, ca pa viitor, cineva sa nu mai spuna ca are o problema cu cainii comunitari” a declarat Vasile Varga.

Reamintim ca acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare! Mizam pe simtul umorului dezvoltat al candidatului prezentat, asa cum si candidatul mizeaza pe umorului brailenilor cu drept de vot!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>