Published On: vin, nov. 13th, 2020

VIDEO Perchezitii la camatarii din Braila / Meciuri de fotbal trucate si jucatori amenintati pentru castiguri impresionante la pariuri

Ziua Z a fost debutul unui plan operativ de mare complexitate pus in aplicare in plan national,de echipele operative ale Politiei, Politiei de Frontiera si Jandarmeriei cu actiuni in cascada menite sa destructureze echipele de crima organizata. Astazi sunt anuntate noi actiuni de impact  care vor constitui semnale de alarma pentru oricine incearca sa incalce legea.

In acest moment sunt in derulare 56 de perchezitii domiciliare la nivel national ce vizeaza dosare penale in care se fac cercetari cu privire la actiuni grave, cum ar fi constituirea unui grup infractional organizat, contrabanda, camata, santaj, evalizune fiscala, spalare de bani, inselaciune si uz de fals, luare si dare de mita, nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Perchezitiile sunt efectuate sub coordonarea procurorilor de la unitatile de Parchet competente impreuna cu Politia, Politia de Frontiera si Jandarmeria.

In judetele Braila, Mures si Buzau, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Econimice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila efectueaza 6 perchezitii domiciliare si pun in executare 10 mandate de aducere intr-un dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de camata, santaj, luare si dare de mita. Concret, jucatorii echipei de fotbal din liga a doua au fost obligati sa joace sub capacitatea lor sportiva pentru trucarea unor meciuri din perioada 2017-2018 si pentru obtinerea unor venituri, inclusiv din pariuri sportive. La momentul comiterii faptelor, jucatorii aveau calitatea de jucatori profesionisti de fotbal din liga a doua. Jucatorii au fost determinati sa joace sub capacitatea lor sportiva prin constrigeri si amenintari exercitate pe persoane care le imprumutasera sume de bani cu camata.

La actiunea de astazi partcitipa si politisti din cadrul inspectoratelor de Politie Judetene Braila, Buzau, Bistrita-Nasaud, Mures si Valcea, sprijiniti de echipe ale serviciilor pentru actiuni speciale. Persoanele depistate vor fi conduse la sediul Prachetului de pe langa Tribunalul Braila pentru audieri si luarea masurilor legale. Alte 14 perchezitii domiciliare au loc in Maramures si Bistrita-Nasaud pentru un dosar penal pentru savarsirea actiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, contrabanda si spalare de bani.

O alta actiune inportanta are loc in Bucuresti si Ilfof intr-un dosar de inselaciune si uz de fals, fiind efectuate sase perchezitii.

Actiunile politistilor vizeaza documentarea persoanelor banuite de fapte penale, recuperarea prejudiciilor, si indisponibiliozarea bunurilor obtinute prin savarsirea de infractiuni sau detinute ilegal. Toate persoanele depistate in urma acestor actiuni vor fi conduse la audieri in vederea luarii masurii legale.

Comisarul sef Bogdan Berechet, Directorul General al Politiei Capitalei a declarat ca un alt barbat din Bucuresti este cercetat pentru aruncarea in aer a doua bancomate, unui in Bucuresti si celalalt in Braila. In ambele situatii ar fi folosit o materie exploziva denumita “pizza slide” cu ajutorul careia a provocat explozia ATM-urilor dar si distrugeri ale sediilor unitatilor bancare. Supectul mai este cercetat si un cazul furtului a trei masini de lux, folosite in actiune furturilor din bancomate.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>