Published On: Dum, dec. 20th, 2020

Cand se intorc elevii la scoala? Autoritatile fac anuntul momentului!

Cadrele didactice din Romania ar urma sa fie vaccinate pana la finalul lunii martie a anului viitor, iar scoala ar urma sa inceapa in scenariul verde la inceputul lunii aprilie.

Coordonatorul Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19, colonelul dr. Valeriu Gheorghita a declarat ca redeschiderea scolilor, adica revenirea la scenariul verde, s-ar putea face abia in urma vaccinarii cadrelor didactice si persoanelor din categoriile vulnerabile, ceea ce ar insemna undeva la finalul lunii martie, inceputul lunii aprilie:

In faza a doua de vaccinare intra profesorii si populatia in varsta. Asta inseamna ca am putea redeschide scoala in siguranta la sfarsitul lui martie – inceputul lui aprilie cand incepem etapa a treia de vaccinare. Atunci am fi terminat etapa a doua pentru categoriile vulnerabile”, a spus Valeriu Gheorghita.

El a mai adaugat ca, in cazul copiilor, nu s-a pus problema severitatii bolii, insa acestia se pot infecta, pot fi asimptomatici si pot transmite virusul altor persoane. Medicul a mai spus ca riscul de expunere in interiorul scolii este foarte mic, insa problema este legata de activitatile din afara scolii cum ar fi transportul in comun.

Vaccinarea pentru „personalul din unitatile de invatamant si crese” este prevazuta in Strategia de vaccinare impotriva COVID-19 in etapa a II-a. Strategia, publicata pe 9 decembrie de Guvern, stabileste ordinea prioritatilor in privinta vaccinarii.

Reamintim faptul ca primele doze de 10.000 de vaccinuri sunt asteptate sa ajunga in tara in aceste zile, ca mai apoi, incepand din 27 decembrie sa se inceapa vaccinarea efectiva a primului lot de persoane, personalul medical din prima linie, urmati de persoanele in varsta.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>