Published On: vin, ian. 22nd, 2021

Podul de la Braila va ramane MUZEU timp de un an de zile / Drumurile de legatura au fost lasate de izbeliste

Al treilea pod ca marime din Europa va fi muzeu timp de un an de zile pentru ca autoritatile nu s-au ocupat si de construirea drumurilor de acces. Ministrul Transporturilor, Catalin Drula (USR) a declarat intr-un interviu pentru Hotnews  ca intarzierea este cauzata de lipsa drumurilor de acces catre  pod, care „au fost lasate de izbeliste”.

Sunt in rezolvare problemele de la Braila. Va iesi in curand autorizatia de construire pentru un sector de 7 kilometri. Vor iesi apoi si pentru restul. Sunt acele drumuri de legatura care au fost lasate de izbeliste”, a declarat Catalin Drula.

Podul suspendat peste Dunare de la Braila va ramane muzeu timp de un an. Ministrul Transporturilor sustine ca podul de la Braila, al treilea ca lungime din Europa, va ramane un an de zile ”muzeu”, ca urmare a unor inacțiuni din trecut.

Spun de pe acum, un an va ramane podul frumos, nou, al treilea ca lungime pod suspendat din Europa… va ramane un an, 2023 daca nu ma insel… va ramane un muzeu, acel termen pe care l-am popularizat. Asta ca urmare a unor inacțiuni din trecut pe care acum incercam sa le reparam din mers”, a explicat Drula.

Asta si incercam. De aia si apare acum acea autorizație de construire de 7 km, poate reusim sa fie mai puțin de un an de zile. Cand spun aceste termene nu inseamna ca sunt resemnat cu ele. Unde se poate incerc sa aduc lucrurile in zone mai bune. Dar nici sa spun, cum arunca politicienii, de obicei  „Va fi totul bine, gata. Intr-o luna terminam autostrazile”. Spun lucrurile realist”, a mai spus ministrul.

Podul suspendat peste Dunare, care leaga Braila de Tulcea, va costa aproximativ 500 milioane de euro. Pilonii  podului vor avea 204 metri inaltime totala de la partea superioara a fundatiei şi sunt localizati in aproprierea malurilor.  Fiecare pilon este prevazut cu scari şi lift. „La turnul de la Braila, betonarea s-a finalizat in data de 22.12.2020, la cota de + 186 m, urmand ca in maximum 2 saptamani sa fie ridicate grinzile de rigidizare. La turnul de la Jijila, betonarea a ajunz astazi la cota de + 162,5 m (cu un ritm al turnarilor de circa 2 m /24 h)”, a anuntat Compania Nationala de Administrare a Infrastrucurii Rutiere, pe pagina de Facebook.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>