Published On: joi, feb. 11th, 2021

ALERTA METEO! Gerul pune stapanire pe Braila / Temperaturile minime pot ajunge pana la -15 grade

Dupa zile bune cu temperaturi ca de primavara, vremea se da peste cap. Meteorologii anunta un val de ger, care nu se va da dus, curand.

Potrivit ANM, de joi de la ora 12.00 si pana vineri la aceeasi ora, va fi in vigoare un cod galben de frig. Vremea se va raci accentuat, temperaturile vor scadea cu mult sub cele inregistrate in ultimele zile.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 18:00 – 12 februarie, ora 18:00
Fenomene si zone afectate: In Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si de Curbura intensificari sustinute ale vantului, temporar viscol si vizibilitate redusa

In intervalul mentionat, in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si de Curbura, la altitudini de peste 1500 m vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de peste 110…130 km/h. In noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zapada va fi spulberata puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusa semnificativ, sub 50 m.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 18:00
Fenomene vizate si zone afectate: intensificari ale vantului in cea mai mare parte a tarii; ninsori temporar viscolite si polei in nord-vest, nord, centru, est si sud-est.

Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) si in noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitatii in majoritatea regiunilor, la inceput ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zapada, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghetus.
Vantul va avea intensificari in cea mai mare parte a teritoriului, amplificand senzatia de frig, cu viteze de 55…65 km/h si temporar peste 70…80 km/h, mai ales in centru, sud si est. In Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramures si la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zapada spulberata.

Pana in 17 februarie vor fi temperaturi maxime de -4…-2 grade si minime de aproximativ -15 grade.

Vorbim de o schimbare brusca de temperatură de aproximativ 15 grade in cateva zile.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>