Published On: mar, feb. 16th, 2021

Catalin Boboc a devenit secretar de stat in Ministerul Muncii. Ridicol, scandalos sau tragi-comic? Intrebarea este: CE TREABA ARE BOBOC CU MUNCA?

Politica este arta tocmelii. Dar cand tocmeala risca sa te arunce in ridicol, se cheama ca nu mai faci politica, ci comedie, una tragica de cele mai multe ori.

Problemele incep atunci cand, din lipsa de valori, partidele isi promoveaza oameni de conditie cel putin indoielnica, daca nu scandaloasa de-a binelea. Fostul prefect al Brailei, Catalin Boboc, a devenit secretar de stat in Ministerul Muncii. Indoielnic, scandalos sau tragi-comic?

Fostul prefect, presedintele interimar al organizatiei judetene a PNL Braila, Catalin Boboc, si-a inceput de ieri mandatul de secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii. Printre primele postari in noua calitate se afla una mai mult decat amuzanta. Boboc a subliniat faptul ca va incerca sa convinga cetatenii sa nu mai plece la munca peste hotare. Poate un copil care citeste aceste randuri ar tinde sa fie oarecum impresionat la gandul ca cineva se gandeste la viitorul parintilor lui, acei parinti care intentioneaza sa ia calea strainatatii. Dar, subliniez, poate doar acel copil inocent. Noi, ceilalti nu ne mai lasam amagiti de postari lacrimogene pe retelele de soacializare, postari facute de pe noul scaun, cu siguranta mult mai confortabil decat scaunele noastre de birou, incalzit cu sume considerabile, suficiente pentru a ii tine de cald.

Moralitatea sa financiara este indoielnica. Aprovizionat din plin, gratie posibilitatilor financiare materne, Boboc n-a muncit in viata lui pentru ceva important, a avut totul servit pe tava si considera ca tot ce are i se cuvine.
Istoricul sau financiar nu este unui fericit. Potrivit ziaristilor de la Obiectiv Vocea Brailei, numele lui Boboc a fost bagat in multe afaceri dubioase cu statul. In articolul din 18 iulie 2019, acestia au prezentat cum firma lui Boboc, “Ergorom Edilica” a castigat mai multe lucrari in comuna Viziru, beneficiarul fiind chiar Primaria comunei, condusa de un liberal. Printre aceste lucrari, amintim de reparatia cladirii primariei, ce a costat 419.000 lei fara TVA si terenul de sport din localitate ce urma a fi construit in schimbul sumei de 250.000 lei. Mai mult, felul in care a ajuns aceasta lucrare la “Ergorom Edilica” este interesant. Serviciul de Achizitii Publice al primariei a fost externalizat catre firma “Yantra Kubera”, detinuta de Costel Gabriel Olteanu si Simona-Maria Marian. Potrivit unor surse, Costel Gabriel Olteanu ar fi un apropiat al lui Boboc. Nu stim daca este o coincidenta sau nu faptul ca “Yantra” a atribuit direct, in 2018, contractul de 419.000 lei catre “Ergorom Edilica”, pentru lucrari de reparatii interioare si exterioare la primarie. De altfel, cei care au sesizat cazul spun, conform ziaristilor Obiectiv, ca aceste lucrari ar fi constat, de fapt, intr-o mana de var si inlocuirea parchetului. Mai mult, valoarea estimata pentru lucrari este foarte aproape de pragul valoric maxim admis pentru achizitiile directe pentru lucrari de constructie, respectiv 450.200 lei.

O alta incredintare directa este cea a constructiei unui teren de sport. Proiectul a fost facut de “Invproiect” SRL, firma detinuta de Cornel Beliciu si apropiat al lui Olteanu cu care are societatea “Proiect Braila”. Serviciile de proiectare pentru terenul de sport au costat 6.380 lei fara TVA si fiind atribuite direct societatii lui Beliciu in data de 14 august 2018. Trei saptamani mai tarziu, “Ergorom Edilica” primeste prin atribuire directa sarcina de a construi terenul de sport din Viziru, in schimbul sumei de 250.000 lei fara TVA.
Un alt episod in care apare numele lui Catalin Boboc a fost cel cu firma de avocatura, unde unul dintre asociati ar fi chiar cumnatul fostului senator. Concret, Primaria Viziru avea de platit 200.000 lei casei de avocatura SPRL Calinescu & Asociatii pentru doua contracte de asistenta juridica semnate in aceeasi zi.

PNL Braila avea dreptul la un secretar de stat, STIM ASTA! Dar chiar nu mai aveati alt liberal de plantat in functie? Chiar de fiecare data cand trebuie un om intr-o functie mai importanta apare Boboc? Organizatia aceasta este atat de saraca in oameni incat doar unul sa fie plimbat pe unde trebuie? A fost nevoie de prefect, a aparut Boboc. A fost nevoie de presedinte de filiala, a rasarit Boboc. A fost nevoie de un secretar de stat… SURPRIZA… tot Boboc. Chiar nu mai este nimeni in zona?

Acum din doua, una: Ori Boboc, in ciuda moralitatii financiare indoielnice este cel mai bun, ori chiar nu au pe cine sa puna. Si acum ne intrebam, daca Booc este singurul om pe care PNL il are la Braila, cum se explica faptul ca brailenii nu il vor? Nu a luat nici 20% la alegeri. Pare ca il puneti in functii cheie in ciuda unui judet intreg!

Intrebarea este: CE TREABA ARE BOBOC CU MUNCA? Prin ce s-a afirmat el in domeniul muncii? Prin faptul ca firmele la care a fost jurist au dat faliment? Prin faptul ca, asa cum spun sursele politice, este dator in multe locuri? Prin faptul ca i-a luat banca vila?
Reamintim ca secretarii de stat reprezinta echivalentul unui ministru adjunct. El va trebui sa faca pentru romani legi privind munca?

Acum, pe langa atata comedie politica, ne permitem si noi o ironie. Sa ii dai lui Boboc functia de secretar de stat in Ministerul Muncii este ca si cum i-ai da “VIRGINICAI” dreptul de a dirija traficul de pe Calea Calarasilor, doar pentru faptul ca isi petrece toata ziua printre masini.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>