Published On: vin, feb. 12th, 2021

ESTE OFICIAL! Primul caz de coronavirus confirmat intr-o scoala din Braila, la doar o zi dupa reinceperea cursurilor

A fost confirmat, in Braila, primul caz de  infectare cu coronavirus dupa redeschiderea scolilor. Este vorba de o invatatoare din municipiu care fost confirmata la o zi dupa reinceperea scolii. Dupa confirmare, elevii clasei la care preda au trecut pe online pentru o perioada de 14 zile.

Este vorba despre un cadru didactic de la scoala Alexandru Ioan Cuza. A fost confirmata pe data de 9 februarie. In acea zi a constatat lipsa mirosului, s-a prezentat la UPU, i s-a efectuat un test rapid si a fost confirmata pozitiv. Nu a mai ajuns la scoala. In urma anchetei, noi am transmis o adresa scrisa cu recomandarea sa se suspende cursurile 14 zile la clasa respectiva. Sa se treaca pe online”, a declarat pentru infobraila Nicusor Grosu, purtator de cuvant DSP Braila.

In ceea ce priveste testele rapide promise de autoritati, acestea se afla momentan in depozitele DSP-ului, urmand ca zilele urmatoare sa ajunga in unitatile scolare.

Reamintim ca vinerea trecuta, Centrul National de Coordonare si Conducere a interventiei a decis ca scolile sa primeasca teste antigen SARS-CoV-2 pentru a testa elevii atunci cand apar simptomele infectiei.

Testele rapide au fost colectate de la unitatile sanitare cu paturi si sunt la noi in depozite. Urmeaza sa fie distribuite la centrele medicale din reteaua scolara“ a precizat sursa citata.

Astfel, 27.600 de teste vor ajunge in scolile brailene, repartizate de la spitale si de la alte institutii din Braila din domeniul sanatatii, acolo unde sunt deja pe stoc. Concret, de la Unitatea de Primiri Urgente Braila ar urma sa fie transferate pentru scoli 10.100 teste rapide, de la Spitalul Judetean de Urgenta Braila 5.400 teste, de la Spitalul de Psihiatrie 1.600 teste, de la Spitalul de Pneumopftiziologie 1.700 teste, de la Serviciul Judetean de Ambulanta 6.800 teste, iar de la Directia de Sanatate Publica 2.000 teste rapide.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>