Published On: mar, feb. 23rd, 2021

La noi, de-alde Cattani falsi gasesti cati vrei / “Cossa Nostra”, varianta braileana, isi poate vedea linistita de “rafuieli”

Braila CIOPARTITA este rezervor de borfasime, curve, interlopi, cutitari, un rezervor acoperit de lege si de oamenii sai. Clanurile de interlopi au iesit in prim plan, din nou se simte iar teama de a mai iesi pe strada, ca nu cumva sa nu te alegi cu capul spart sau, mai grav, cu un cutit infipt in spate. Se discuta, iar, despre acest fenomen ce pare scapat de sub control.  Braileniii, iuti la manie si rapid manuitori de cutit, bata sau alt instrument facator de dreptate si aducator de probleme cu legea.

Sub pretextul lipsei de educatie, saraciei sau consumului de alcool, toate imbracate sub clasicul “esti din Braila daca…”, clanurile isi disputa teritoriile, reputatia, femeile bune de scos la produs.

Pe romaneste, afirmarea in teritoriu si disputarea unor interese, obligatoriu ilegale/imorale, fie ca sunt femei scoase la produs, droguri, hotii sau cersetorie, sunt la ordinea zilei, lasarea intunericului fiind doar momentul prielnic pentru a actiona. Zilele trecute, Braila a clocotit dupa o rafuiala, mica, ce este drept si fara varsare de sange, doar cu cateva geamuri sparte. In cartierul Brailita, o reglare de conturi intre doua gasti rivale a trezit un cartier intreg. Freamat pe strazi, live-uri, presa stransa ciorchine la prima strigare.

Alertati prin 112, politistii ajunsi la locul incidentului nu au mai gasit pe nimeni. Au gasit, in schimb, trei autoturisme distruse in incaierare, macete si doua teci pentru cutite. Primele date arata ca mai multi tineri ar fi pornit inarmati, in cele doua vehicule, in cautarea unui barbat, dar au fost intampinati de un alt grup si lucrurile au degenerat rapid.

Au cazut victime colaterale trei masini, doua ale celor implicati in scandal si o a treia, a unui locatar din zona, care pur si simplu nu s-a aflat in locul potrivit.

S-au gasit cativa “golanasi”, cu nervi si cu scandalul in sange, sa o puna de o bataie demna de amatori, ar spune unii, folosind ce le pica in mana. Ii numim golanasi pe acesti baietii spontani, pentru ca ne-au cam facut de rusine orasul, unul cu renume in ale manuirii cutitelor, unul in care violenta este la ea acasa, ca mizeria dintre blocuri. Cand vreodata isprava din acest weekend sa se ridice la nivelul unui club incendiat, sau cand vreodata sa capete importanta unui injunghieri in plina strada? Suntem ironici, stiu! Faptul ca unii derbedei ies in strada, manati de o violenta prosteasca, ne face sa ne intrebam, ce cautam aici?

N-au platit in viata lor vreun impozit sau taxa, dar isi disputa suprematia, nu stiu sa cucereasca o femeie, dar au zeci! Nu stiu sa lege cateva cuvinte intr-o fraza, insa vorbesc fluent limbi straine, invatate prin periferiile marilor orase europene.

Din pacate, in Romania/Braila doar politicienii, preotii  si interlopii scapa intotdeauna cu sutana/ceafa curata.

Cine/ce conduce de fapt Braila? Pe cat de simpla este intrebarea pe care v-am adresat-o, pe atat de complicat este raspunsul. Multi dintre voi ati tinde sa il indicati pe Marian Dragomir, sau din contra, Partidul National Liberal (in acest caz am fi vrut sa dam nume, insa nu prea avem de unde alege, cel putin in plan local), altii ar prefera sa combine variantele. Unii ar scoate in fata clanurile interlope, in vreme ce altii pot fi tentati sa aleaga, ca raspuns, teoria conspiratiei. Cred ca fiecare in parte are dreptate … un pic.

Intr-adevar, haosul, teama de a mai iesi pe strada, nesiguranta zilei de maine, declinul financiar, gunoiul, sunt atat de prezente si dominante in Braila, incat aceasta pare neguvernata. Sau poate, doar FRICA ne mai conduce, ne face sa avem retineri, ne alimenteaza temerile.

Ce fel de violenta se manifesta in Braila? Cultura violentei sau violenta cultivata in ani si ani de democratie?

 

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>