Published On: mar, feb. 2nd, 2021

OFICIAL / Iohannis “Pregatiti copiii pentru scoala”

Scolile din Romania se vor redeschide incepand de luni, 8 februarie 2021, pentru prescolari, elevi ai invatamantului primar si cei ai claselor terminale. Informatia a fost facuta publica de presedintele Klaus Iohannis.
Astazi, presedintele Klaus Iohannis a convocat o sedinta la Palatul Cotroceni pentru a se decide soarta invatamantului romanesc.

La aceasta sedinta au venit premierul Florin Citu, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, dar si Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta si Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Dupa ce presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a anuntat redeschiderea scolilor, Ministerul Educatiei a facut primul anunt legat de acest subiect. Astfel, ministerul a anuntat 5 exceptii in care scoala se va desfasura online.

Sunt cinci exceptii in care va trebui asigurata educatia online:

1. Elevii au contraindicatii medicale pentru prezenta fizica/au vulnerabilitati si prezinta certificat medical.
2. Elevii au apartinatori in familie care au vulnerabilitati medicale, certificate ca atare.
3. Elevii prezinta simptome. Recomandarea ferma a Ministerului Sanatatii, dar si a Ministerului Educatiei este sa ramana acasa.
4. Profesorii prezinta vulnerabilitati cronice, certificate de medic de medicina muncii .
5. Profesorii prezinta simptome specifice.

Presedintele Romaniei a anuntat redeschiderea scolilor.

“Am discutat o tema care este extrem de importanta pentru milioane de romani: ce se va intampla cu scolile din Romania de saptamana viitoare, cand incepe semestrul II.

In localitatile din scenariul verde, toti copiii merg fizic la scoala.

In scenariul galben, copiii de gradinita merg fizic, clasele 1-4 merg la scoala si din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a 8-a, iar din liceu tinerii din clasa a 12-a.

In localitatile incluse in scenariul rosu, merg fizic doar copiii la gradinita si clasele 1-4, restul facand scoala online.

In localitatile care intra in carantina, in mod natural toata lumea sta acasa.

Sigur, mai sunt multe detalii de clarificat, cum se verifica daca un copil este bolnav sau nu, ce se face in acel caz, la cate cazuri de imbolnavire intr-o scoala se inchide scoala si asa mai departe. Toate aceste lcururi vor fi foarte rapid clarificate printr-un ordin de ministru comun al Ministerului Educatiei si Sanatatii. El va fi pregatit astazi si maine si va fi dat publicitatii.

In consecinta, pregatiti copiii pentru scoala!”, a declarat, marti, Klaus Iohannis.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>