Published On: vin, feb. 26th, 2021

Ucigasul braileanului Georgian Ene a primit o pedeapsa de un an si patru luni cu suspendare / Glontul i-a strapuns cutia toracica si apoi s-a prabusit la pamant

Stefano Natalini, 69 de ani, paznicul unei vile din Valsamoggia (provincia Bologna, Italia) care, in noaptea dintre 4 si 5 decembrie 2019, l-a impuscat in spate pe Georgian Ene, brailean de 32 de ani, a fost condamnat la un an si patru luni de inchisoare cu suspendare, dar si plata unei sume de 10.000 de euro ca despagubire. Sentinta va fi atacata. Acesta a fosta acuzat de omor din culpa.

In fatidica noapte, Natalini, care se afla in casa impreuna cu sotia sa, a surprins un grup de infractori care intentionau sa intre si sa fure bunuri din casa respectiva. A tras cinci focuri de arma la intamplare, cu un revoolver de calibrul 38 detinut legal, pentru a-i speria pe hoti, dar fara intentia de a ucide pe cineva. Abia a doua zi dimineata si-a dat seama ca Georgian Ene, unul dintre infractori, zacea fara viata in gradina vilei.

In ciuda eforturilor politiei italiene, in colaborare cu politia romana, ceilalti membri ai bandei de hoti nu au fost nici acum identificati.

“Se pare ca faceau parte dintr-o banda de infractori care activa in intreaga Europa. Se pare ca victima (Georgian Ene) fusese acuzata de furt in Spania si s-a cerut instantei ca acest lucru sa fie luat in considerare”, a declarat avocatul italianului, Giovanni Donati.

Filmul evenimentelor din noaptea de 4 spre 5 decembrie 2019

Totul s-a intamplat pe 5 decembrie cand Georgian Ene, originar din Ianca, Braila, ar fi incercat sa sustraga, impreuna cu alte patru persone, mai multe unelte agricole de la Villa Gessa, proprietatea unei familii aristocratice italiene. Paznicul ar fi auzit zgomote venind de la una dintre fermele adiacente si ar fi tras de la doua ferestre diferite pentru a intimida hotii si, sustine el, in sens opus celui de la care proveneau zgomotele.

 

In numai trei ore, hotii au spart in acea noapte sase proprietati de pe strazile Via Ghiarino si Via Cassola. Dar, la ultima tinta, lucrurile s-au schimbat. La Villa Gessa, o cladire din secolul XVI, infractorii n-au stiut ca paznicul, Stefano Natalini si sotia lui dormeau si peste noapte acolo. Natalini a auzit pasi prin curte, a pus mana pe pistol si a tras la intamplare, in noapte, pentru a-i speria pe intrusi.

Era in jurul orei 04:00 noaptea cand am auzit niste zgomote, m-am speriat si am luat pistolul… am deschis o fereastra mica din spate si am tras trei focuri de arma spre campuri. Ii auzeam ca erau foarte aproape. M-am dus la cealalta fereastra si am vazut ca se aflau in pragul casei, iar jos, unde eram eu, erau niste torte. Atunci am tras alte doua focuri, dar in departare, spre o cabana unde nu locuieste nimeni. Nu in jos, sub mine, unde auzeam vocile si vedeam luminile…”, a declarat paznicul in fata procurorului.

Cinci focuri de arma au fost trase, unul dintre ele l-a nimerit chiar in spate pe tanarul roman. Glontul i-a strapuns cutia toracica si apoi s-a prabusit la pamant. „Am vrut doar sa-i sperii pe hoti si sa ii fac sa fuga, nu am indreptat arma spre vreunul dintre ei, a sustinut sursa citata paznicul,  potrivit Il Corriere.

Trupul neinsufletit a fost gasit in zorii zilei. Romanul nu era inarmat, avea cu el doar o lanterna. Ceilalti suspectii de furt au reusit sa scape, fiind cautati de catre anchetatori.

Imediat dupa incident, liderul extremei drepte italiene, Matteo Salvini a rectionat declarand ca „Am citit stirea ca, in provincia Bologna, in aceasta seara, un domn de 69 de ani a reactionat impuscand numerosi talhari care intrasera in casa lui. Daca hotii ar fi plecat la munca in loc sa intre in casa altora, toata lumea ar fi stat bine astazi ”

Vestea mortii baiatului a cazut ca un trasnet pentru prietenii lui Georgian Ene, pe paginile de Facebook ale acestora au curs zeci de mesaje de condoleante. “Nu pot…nu vreau sa ma impac cu gandul ca nu mai esti. Inca astept un semn de la tine. Ai fost ca si FRATELE meu, ai lasat in urma ta multa durere scriu prietenii.

Daca in peninsula, Georgian este vazut ca un hot care si-a pierdut viata din cauza modului de viata infractional, in Romania, braileanul era privit ca un copil cu inima mare, caruia ii placea sa ajute oamenii aflati in dificultate.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>