Published On: mie, feb. 3rd, 2021

Val de cutremure in Romania / Judetul Braila, prins in mijlocul epicentrelor

Trei seisme au avut loc in urma cu doar cateva ore in Romania, arata datele publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP). in ce zone s-au resimțit și ce magnitudini au inregistrat?
Trei seisme s-au produs in Romania in noapte de marți spre miercuri. Potrivit informatiilor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP), cutremurele au avut loc in zonele seismice Vrancea si Fagaras-Campulung, cu magnitudini de 3, 3,8 si 2,4 pe scara Richter.
Astfel, primul seism, care a masurat 3 pe scara Richter, a avut loc chiar la miezul noptii, mai exact la ora locala 0:02, in judetul Buzau, la adancimea de 121 de kilometri (km). In ceea ce privește epicentrul, acesta s-a aflat la 49 km nord de Ploiesti, 59 km sud-est de Brasov, 103 km nord de Bucuresti, 122 km nord-est de Pitesti, 136 km vest de Braila, 141 km vest de Galati, 143 km sud de Bacau, noteaza Agerpres.
Nu a durat foarte mult, iar dupa aproximativ trei ore, mai exact la 2:52, s-a produs un nou cutremur, cu magnitudinea 3,8 in judetul Vrancea si la o adancime de 106 de kilometri. In ceea ce privește zonele vizat,e potrivit sursei citate, seismul a avut loc in apropierea urmatoarelor orase: 85 km est de Brasov, 90 km sud de Bacau, 105 km nord-est de Ploiesti, 112 km vest de Galati, 115 km nord-vest de Braila si 155 km nord de Bucuresti.
Dupa aproximativ trei ore, mai exact, miercuri dimineata, la ora 5:48, in zona seismica Fagaras-Campulung, respectiv in judetul Arges, a avut loc un alt cutremur, mult mai slab fața de celelalte seiseme, de suprafata, cu magnitudinea 2,4, la adancimea de 2 km.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>