Published On: mar, mart. 2nd, 2021

Braila / Coronavirusul muta scoala in ONLINE / Iata care sunt elevii care vor sta acasa

Continua sirul claselor inchise de coronavirus. Incepand de astazi, cea mai mare parte din elevii braileni vor sta acasa si vor face cursuri online, in timp ce clasele terminale, dar si prescolarii, vor merge efectiv la scoala. Schimbarea se datoareaza faptului ca municipiul Braila a intrat in scenariul galben, ceea ce indica un indice de peste o infectare la mia de locuitori.

Astfel, in scenariul galben merg la scoala fizic prescolarii, elevii din clasele I-IV, precum si cei din clasele a VIII-a si a XII-a.

“S-a luat decizia trecerii in scenariul galben al scolilor din municipiu pe baza incidentei cazurilor de Covid-19 din ultimele 14 zile. Incidenta este de 1,07 la mia de locuitori, iar pentru scenariul galben incidenta este intre 1 si 3 la mia de locuitori. In continuare raman deschise gradinitele, elevii din clasa pregatitoare si clasele primare vor merge la scoala, precum si elevii din ultimii ani de gimnaziu si liceu care vor sustine la vara examenele nationale” a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila.

Pe langa municipiul Braila,  in scenariul galben au intrat si scolile din alte localitati, cum ar fi Faurei, Chiscani, Cuza Voda sau Dudesti, acolo unde incidenta este peste 1 la mia de locuitori.

Scenarii SEMAFOR ale invatamantului romanesc

 Scenariul verde

Este varianta cea mai optimista, cea in care mai putin de o persoana la mia de locuitori este depistata cu COVID-19, in ultimele 14 zile. Toti elevii merg in format fizic la scoala.

Scenariul galben

Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune intre 1 si 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, in ultimele 14 zile. In acest caz, prioritate sa mearga la scoala vor avea prescolarii, elevii din clasele 0-4, dar si elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, insa vor merge si la scoala, prin rotatie.

Scenariul rosu

Scenariul rosu, considerat de avarie, inseamna ca intr-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori in ultimele 14 zile. In acest caz, scoala se inchide de tot, iar orele se vor face online.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>