Published On: lun, mart. 29th, 2021

Schimbari majore / Mortii DE COVID nu vor mai fi pusi in saci negri de plastic, iar sicriul se va putea depune in capela

Seful Secretariatului de stat pentru culte, Victor Opaschi, a anuntat, duminica, la Antena 3, ca in perioda urmatoare, inainte de Paste, se vor schimba regulile la inmormantare in cazul bolnavilor de COVID-19.

Mai exact, pacientul COVID va avea dreptul sa cheme preotul la spital, decedatul va putea fi imbracat inainte de inmormantare, si nu pus in saci de plastic, sicriul va sta in capela, iar inmormantarea se va putea face respectand traditia si cultul religios, potrivit modificarilor precizate de Victor Opaschi, seful Secretariatul de stat pentru culte.

Astfel, am gasit solutii optime si de completare a anexei ordinului Ministrului Sanatatii. Asadar, in perioada internarii in spital, pacientul cu coronavirus poate beneficia la cerere de asistenta religioasa, adica poate veni preotul la spital.

Decedatul va putea fi imbracat, nu ca acum pus in saci de plastic, iar sicriul se va putea depune in capela.

Asadar, se va putea face slujba de inmormantare in biserica, se va respecta traditia si ritualul fiecarui cult religios, iar incinerarea sau inmormantarea se va face cu sicriul sigilat”, a precizat Victor Opaschi, sef Secretariatul de stat pentru culte, duminica, la Antena 3.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>