Published On: mie, mart. 24th, 2021

Veste BOMBA pentru elevi / Vacanta de vara se scurteaza

Ce scurta este vacanta mare! Asta ii asteapta pe elevi in acest an scolar. Sorin Campeanu a anuntat ca vacanta de primavara va fi prelungita, astfel incat sa cuprinda atat Pastele catolic, cat si pe cel ortodox. Vacanta de primavara va avea loc in perioada 2 aprilie – 4 mai, pentru a reduce mobilitatea in actualul context epidemiologic, iar semestrul al doilea se va incheia pe 2 iulie in loc de 18 iunie, cu exceptia claselor a VIII-a si a XII-a si a celor din invatamantul profesional si tehnic.

Pentru ca perturbarile sa fie minime, am propus o serie de modificari in structura anului scolar. (…) Propunand o vacanta de primavara care sa inceapa in data de 2 aprilie pana in data de 4 mai, aceasta vacanta va cuprinde perioada Sarbatorilor Pascale, fie ca vorbim de Sarbatorile Pascale Catolice in data de 4 aprilie, fie ca vorbim de cele ortodoxe in data de 2 mai. Vacanta de primavara – prelungita cu trei saptamani, incepand cu data de 2 aprilie pana pe data de 4 mai. In acest fel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critica din perspectiva epidemiologica, va beneficia de o scadere a mobilitatii prin acordarea acestei vacante in tot sistemul de invatamant preuniversitar”, a explicat ministrul Sorin Cimpeanu.

In ceea ce priveste semestrul al doilea, acesta se va incheia pe 2 iulie in loc de 18 iunie.

Finalul semestrului al doilea se decaleaza doua saptamani. Vacanta de primavara se prelungeste cu doua saptamani. Se muta practic doua saptamani din vacanta de vara in vacanta de primavara. In loc sa finalizam semestrul al doilea pe 18 iunie se va incheia pe 2 iulie”, a mai precizat Sorin Cimpeanu.

Potrivit acestuia, exceptie vor face elevii de clasa a VIII-a, care vor termina anul scolar pe 25 iunie in loc de 11 iunie, elevii de clasa a XII-a, care vor finaliza cursurile semestrului al doilea pe 18 iunie in loc de 4 iunie, dar si cei din invatamantul profesional si tehnic, care intra in vacanta de vara pe 23 iulie in loc de 9 iulie.

Evaluarea Nationala, mutata in iulie

Evaluarea Nationala pentru absolventii clasei a VIII-a nu va mai avea loc in perioada 22-24 iunie, asa cum era prevazut initial. Din cauza modificarilor aduse structurii anului scolar, Evaluarea Nationala se va derula in perioada 5 iulie – 8 iulie, iar admiterea la liceu, dupa aceasta data.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>