Published On: joi, apr. 22nd, 2021

Deputatul PNL Alex Popa da de pamant cu Varga in cazul pensiilor speciale

Dupa ce au votat cu doua maini eliminarea pensiilor speciale, probabil din motive electorale, unii parlamentari s-au razgandit si cer in instanta banii la care renuntasera. Unul dintre ei este si Vasile Varga, notar brailean si fost deputat in doua legislaturi.

Decizia lui Varga nu este vazuta cu ochi buni de proaspatul deputat PNL Alex Popa, care considera, conform unei declaratii oferita siteului jurnalbr.ro ca persoanele care militeaza pentru pensiile speciale ”nu fac cinste partidelor pe care le reprezinta”. Mai mult, deputatul Popa este de parere ca ”la unii este posibil sa nu se justifice nici macar pensia minima”.

”Eu consider ca parlamentarii au un statut, au un salariu care le permite un trai decent si cu siguranta nu au fost alesi de romani ca sa traiasca de pe urma pensiilor speciale. Daca am lua fiecare parlamentar in parte, in functie de realizarile pe care le-a avut intr-un mandat, la unii e posibil sa nu se justifice nici macar pensia minima. Eu personal nu sunt de acord cu aceste pensii speciale, iar cei care militeaza pentru ele nu fac cinste partidelor pe care le reprezinta”, a declarat Popa.

Reamintim ca 122 de foști parlamentari au dat in judecata secretariatele Camerei Deputatilor si Senatului, solicitand instanțelor sa le oblige la repunerea in plata a pensiilor speciale pe care le primeau inainte de februarie 2021. Printre ei se numara si cinci fosti parlamentari de Braila: Ionel Alexandru – ales senator pe listele FSN in legislatura 1990-1992 si pe listele PRM in legislatura 2000-2004, Gheorghe Dumitru Moisescu – ales deputat pe listele PRM in mandatul 2000-2004, Marioara Nistor – aleasa deputat pe listele PP-DD în mandatul 2012-2016, trecuta in 2014 la UNPR, Petre Petrica – deputat ales pe listele FDSN (PDSR) in legislatura 1992-1996 si fostul deputat PNL Vasile Varga, ales in 2012 pe listele USL din partea PNL si in 2016 pe listele PNL Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>