Published On: mie, apr. 21st, 2021

Un bolnav mintal a incendiat Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Slatina

Un incendiu a izbucnit la Spitalul Judetean Slatina, unde erau internati 36 de pacienti. Sase persoane s-au intoxicat cu fum. Politistii din Slatina efectueaza cercetari pentru distrugere si vatamare corporala din culpa in cazul incendiului izbucnit miercuri la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean.

Cristian Radoi, adjunct al sefului IPJ Olt, a declarat pentru Agerpres ca in cauza se va incepe urmarirea penala.

″In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunile de distrugere si vatamare corporala din culpa. Cercetarile sunt efectuate de politisti din cadrul Politiei Municipiului Slatina. Deocamdata se efectueaza cercetari, se va incepe urmarirea penala in rem, dupa care vom stabili si celelalte detalii’’, a spus Cristian Radoi. Presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca a fost informat despre incendiul de la Spitalul din Slatina, dar, din datele de pana acum, situatia nu pare atat de grava cum ar fi putut sa fie. ”Datele de pana acum ne arata ca nu sunt persoane grav ranite, persoanele care au fost in incinta au fost evacuate”, a transmis Iohannis.

Cele 6 persoane de la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Slatina intoxicate cu fum in urma incendiului sunt in stare stabila, iar ceilalti pacienti evacuati vor fi transportati la Spitalul de Psihiatrie de la Schitu Greci.

Prefectul Florin Homorean a declarat pentru Agerpres ca sase persoane intoxicate cu fum au fost transportate la UPU, iar starea lor este stabila.

Ceilalti pacienti evacuati vor fi transportati la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci.

Presedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat ca incendiul a fost provocat de un pacient aflat la izolator, care a folosit o bricheta. Incendiul a fost lichidat. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a transmis ca a fost activat Planul Rosu de Interventie. Incendiul s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivel parter si etaj 1.

Potrivit IGSU, pana la acest moment au fost evacuate 36 persoane, dintre care 6 persoane au fost intoxicate cu fum si sunt transportate la UPU. Se continua operatiunile de cautare.

Pentru gestionarea situatiei au actionat, de la ISU Olt: 4 masini stingere, 1 Autoscara, 1 descarcerare, 7 ambulante SMURD, 6 ambulante SAJ, de la ISU DJ: 1 masina stingere, 1 autospeciala transport victime multiple, 2 ambulante SMURD, 1 Spital Mobil, de la ISU TR: 1 autospeciala transport victime multiple, 2 Ambulante SMURD, ISU VL: 2 ambulante SMURD. Din primele informatii, se pare ca valvataia ar fi pornit dupa ce un pacient a dat foc la izolatorul de COVID.

 

 

VEZI VIDEO AICI

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>