Published On: Dum, apr. 18th, 2021

PNL Braila, un partid paralizat de ambitiile de putere

Politica este arta tocmelii. Dar cand tocmeala risca sa te arunce in ridicol, se cheama ca nu mai faci politica, ci comedie, una tragica de cele mai multe ori

Au mers umar la umar prin campania pentru parlamentare, s-au laudat unul pe altul sub lumina camerelor de filmat. Acum zici ca le-a luat Dumnezeu mintile si joaca footbal cu ele. Era o chimie cum rar o vezi la politicieni, dar prin nu stiu ce reactie chimica, compusul POPA-BOBOC s-a inflamat si a luat foc.

In urma reactiei a rezultat un Popa “infierbantat” si un Boboc cu o “experienta negativa”. Povestea de dragoste politica dintre  cei doi liberali isi scrie de cateva zile incoace deznodamantul in ultimele pagini din cartea “Prietenie si Tradare”.

Povestea scrisa, ca de aia nescrisa am auzit pe la colturi, a inceput pe un grup de WhatsAPP al liberalilor braileni, grup condus de liderul recunoscut de atunci, Catalin Boboc. Pe atunci, Alexandru Popa, proaspat ales de braileni deputat “tocmai la Bucuresti” aproba deciziile mai experimentatului sau prof’ de politologie, probabil cu limba muscata intre dinti.

Conform imaginilor publicate pe site-ului jurnalbr.ro Popa, luat de val asa cum singur recunoaste ulterior, ii trimite in p_l_  lui pe cei care nu vor ca ei sa creasca, sa construiasca catedrala lui Boboc.

“Nu e nimeni obligat sa fie cu noi, dar nici nu poate nimeni sa fie si cu noi si impotriva noastra, in acelasi timp! Gata, eu nu mă mai fac ca nu mai vad sau că nu inteleg! Cine are propriul drum ii uram drum bun”.

La acest mesaj, replica deputatului Alexandru Popa i-a socat pe toti: ”Asa ma frateee/Pe ei dai (sic!) in plm!”

Prima dragoste a lui Popa, adica limbajul suburban, il urmareste si acum chiar de a fost scolit pe la capitala.

Simteau la fel, gandeau la fel, dar si-a bagat cineva/ceva coada si acum totul s-a terminat.

Alegerile au trecut, Popa a devenit deputat, Boboc a fost pus secretar de stat in Ministerul Muncii, zambetele largi  afisate in fata alegatorilor si in fata lui Orban, zambetele care ii uneau odata, li s-au sters de pe fete. In comun mai ai acum doar drumurile spre capitala si un singur tel, acela de a fi presedinte al PNL Braila.

Goana dupa voturi a inceput. Popa spune ca are sprijinul multor liberali in frunte cu Catalin Canciu care ii e “busola”, Boboc are sprijinul restului si inca ceva CU GREUTATE: Alina Neacsu, actuala liberala cum spun unii, renegata de altii. Pozitia sa in partid este inca incerta, un singur lucru este clar: este fostul director medical al Spitalului Judetean Braila. Oftalmolog de profesie si liberala in suflet, Neacsu este ultimul AS din mana muncita a lui Boboc. Daca nici Neacsu nu le reda vederea “orbilor” din partid, iar Pricop nu le repara oasele rupte de PSD in alegeri, PNL Braila risca sa aiba nevoie de intubare, indiferent pe mana cui pica.

Si cum sa nu tot castige PSD-ul la Braila?

Si in incheiere, dedicatie de la Boboc pentru Popa: fara voturi… fara voturi … SE STIE!!!

Asul din maneca ta am fost numai eu

Daca ai castigat e doar pentru ca am vrut eu!

Ti-am dat in partidul meu un rol important

Astazi doar datorita mie ai tot ce ai visat”

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>