Published On: vin, apr. 2nd, 2021

Vremea se schimba radical / In weekend, norii si ploile pun stapanire pe Braila

De la zile cu soare si temperaturi chiar si de 20 de grade, trecem din nou la zile mohorate si reci. Asadar, incepand de astazi, vremea se va schimba radical. Mai exact, temperaturile ridicate vor fi inlocuite cu ploi torentiale si vant puternic.

Meteorologii au emis o informare referitoare la instabilitate atmosferica, valabila pentru intreaga tara timp de 24 de ore, incepand din aceasta seara de joi spre vineri, de la ora 21:00. Specialistii ANM spun ca ploile vor incepe din aceasta noapte, mai intai in vestul tarii. Apoi, in special vineri dupa amiaza, ploile vor cuprinde intreaga regiune de sud est.

“Vor fi ploi mai ales sub forma de aversa, insotite si de descarcari electrice, in noaptea de joi spre vineri (01/02 aprilie) si in prima parte a zilei de vineri (02 aprilie) in Maramures, Crisana, cea mai mare parte a Transilvaniei si local in Banat si in Moldova, iar in cursul dupa-amiezii zilei de vineri (02 aprilie), in special in regiunile sud-estice. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 15…25 l/mp, favorizand topirea partiala a stratului de zapada din zona montana. Izolat se va semnala grindina. Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, mai ales in cursul zilei de vineri (02 aprilie), local si temporar, cu viteze in general de 45…55 km/h, iar in zona inalta a Carpatilor Meridionali, cu peste 70…80 km/h.

Vineri, treptat se vor aduna norii si vor aduce ploi insoțite de tunete si fulgere. Vantul va avea intensificari, iar temperaturile vor urca astazi pana la 19 grade in Pitesti, 20 de grade in Alexandria, 19 grade in Targoviste, 19 grade in Ploiesti, 21 de grade in Bucuresti, 22 de grade in Giurgiu, 20 de grade in Calarasi, 19 grade in Slobozia, 18 grade in Braila.

In aceste conditii, vremea se va raci accentuat, devenind deosebit de rece la sfarsitul saptamanii in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile vor scadea chiar si cu 10 grade fata de cele inregistrate zilele acestea.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>