Published On: vin, mai 28th, 2021

Apocalipsa in Congo / O noua eruptie este posibila oricand / Imagini dupa eruptia vulcanului Nyiragongo.

Zeci de mii de congolezi panicati, cu saltele, geamantane si diverse bunuri au invadat – majoritatea pe jos – soselele din estul tarii, dupa evacuarea orasului Goma, ca urmare a eruptiei vulcanului Nyiragongo, situat in apropiere. Eruptia a provocat panica in orasul cu o populatie de aproximativ 2 milioane de locuitori.

Guvernul a avertizat asupra unei posibile noi eruptii a vulcanului situat la 10 km de Goma. Cel putin 31 de persoane au murit dupa ce vulcanul Nyiragongo a erupt zilele trecute. Vulcanul a izbucnit ultima data in 2002, eruptie care a provocat moartea a 250 de persoane si in urma careia 120.000 de persoane au ramas fara adapost.

Expertii care monitorizeaza vulcanul avertizeaza asupra pericolului unei „eruptii limnice” – expresie folosita in cazurile rare de astfel de catastrofe naturale in urma careia se degaja cantitati mari de dioxid de carbon care intoxica si sufoca animalele salbatice si oamenii.

VEZI VIDEO AICI 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>