Published On: vin, mai 7th, 2021

Cauza mortii printului Philip a fost dezvaluita. Ce scrie in certificatul de deces

Potrivit certificatului de deces, printul Philip a murit de batranete, relateaza Telegraph, care a obtinut in exclusivitate date din document.

Palatul Buckingham a anuntat ca ducele de Edinburgh a decedat la Castelul Windsor, pe 9 aprilie, fara a dezvalui mai multe detalii. Telegraph anunta ca a obtinut certificatul de deces al lui Philip, care a fost avizat de Sir Huw Thomas, seful diviziei medicale regale. Sir Huw nu ar fi identificat nicio boala sau vatamare care ar fi putut contribui la moartea ducelui.

Certificatul nu include nicio mentiune asupra starii preexistente din cauza careia ducele a fost supus unei interventii cardiace cu cateva saptamani inainte de moarte. Medicii pot stabili batranetea drept cauza de deces daca persoana are peste 80 de ani, iar starea fizica inregistreaza un declin constant.

Printul Philip a fost internat timp de o luna la doua spitale din Londra. Initial a primit ingrijiri pentru o infectie, dar apoi a fost supus unei proceduri chirurgicale.

Ducele s-a intors la Castelul Windsor pe 16 martie, unde si-au petrecut ultimele zile impreuna cu regina Elisabeta a II-a.

73 de ani, la bratul reginei Elisabeta a II-a

Printul Philip s-a stins din viata in data de 9 aprilie 2021 la varsta de 99 de ani. Sotul Reginei Elisabeta a II-a a fost inmormantat in data de 17 aprilie. Timp de 73 de ani, cat a fost la bratul reginei Elisabeta a II-a, printul Philip a fost vazut ca un modernizator al monarhiei.

Ducele de Edinburgh, cel mai longeviv print consort din istoria Angliei, a strans 25 de milioane de euro cat timp a slujit Coroana Britanica. Printul Philip si-a pus viata in slujba sotiei sale, a misiunilor din cadrul Commonwealth si a actiunilor caritabile.

O parte din aceasta avere provine din alocatia anuala din partea Parlamentului, de peste 400.000 de euro, pentru indeplinirea indatoririlor publice si pentru servirea monarhiei britanice. Alocatia a fost platita din banii contribuabililor, iar printul Philip a avut-o pana cand a renuntat la functiile sale, in 2017.

Averea lui de 25 de milioane de euro va reveni celor patru copii ai sai: Charles, 72 de ani, Anne, 70 de ani, Andrew, 61 de ani, si Edward, 57 de ani. Regina are o avere estimata la 500 de milioane de euro.

Inmormantarea printului Philip, duce de Edinburgh, va avea loc sambata, 17 aprilie, si va fi transmisa de televiziuni de la ora 17:00 a Romaniei. Cu putin timp inainte, va avea loc o mica procesiune. Este vorba despre o ceremonie funerara regala si nu funeralii de stat, acestea din urma fiind in mod obisnuit rezervate monarhilor.

Ceremonia va avea loc in intregime pe domeniul Castelului. Planurile au fost aprobate de regina si ele „reflecta foarte mult dorintele personale ale ducelui”.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>