Published On: mie, mai 26th, 2021

Copii morti adusi de valuri pe plaja dupa ce barcile migrantilor s-au scufundat

Copiii se aflau, cu parintii lor, pe una dintre numeroasele barci care au plecat din Libia in ultimele zile, potrivit unei organizatii caritabile care a postat fotografiile pe Twitter.

Corpurile neinsufletite aduse de valuri pe o plaja din Libia, fotografiate si publicate de organizatii caritabile, arata amploarea crizei migrantilor africani, o tragedie care se desfasoara la granita Uniunii Europene, scrie The Guardian.

„Sunt socat de oroarea acestor imagini”, a scris Oscar Camps, fondatorul Proactiva Open Arms, pe Twitter.

Sunt copii si femei care au avut visuri si ambitii”. Nancy Porsia, jurnalista italiana experta in problemele din Libia, a declarat ca trupurile au fost descoperite sambata, pe o plaja din Zuwara. Imediat dupa descoperirea ororii, trupurile neinsufletite au fost preluate de armata libiana si ingropate in cimitirul din apropierea localitati Abu Qamash.

Imaginile au fost comparate cu fotografia lui Alan Kurdi, copilul sirian de 3 ani care a fost gasit cu fata in jos pe o plaja turceasca in 2015 – unul dintre primele instantanee socante care au atras atentia opiniei publice asupra crizei refugiatilor.

Corpul acoperit al unei femei, adus de valuri pe tarm

Mario Draghi, premierul italian, s-a declarat si el socat: „Imaginile cu corpuri de bebelusi si copii mici pe o plaja din Libia sunt inacceptabile”.

Bebelus mort, acoperit de nisip, gasit pe plaja

Imaginile au fost facute publice in timp ce Draghi s-a intalnit pe presedintele francez, Emmanuel Macron, la Bruxelles, pentru a discuta despre gestionarea sosirilor migrantilor si perspectivele de stabilizare in Libia si Africa centrala, cu ajutorul unei cooperari franco-italiene consolidate. Un purtator de cuvant al agentiei ONU pentru migratie din Italia a spus ca nu este clar cand au plecat victimele din Libia si ce s-a intamplat cu barca lor. „Sunt imagini dramatice”, a spus Flavio Di Giacomo. „Exista multe naufragii care nu sunt niciodata inregistrate. Nu putem exclude faptul ca poate fi unul dintre acestea”.

Trupul unui alt copil, adus de valuri pe tarm, in Libia

Mii de oameni au plecat din Libia spre coasta Europei in ultimele saptamani, traficantii de persoane profitand de marile calme pentru a lansa la apa zeci de barci. Multi nu ajung niciodata la destinatie.

Saptamana trecuta, autoritatile tunisiene au declarat ca zeci de oameni au murit intr-un naufragiu in largul coastei Tunisiei, in timp ce in aprilie, peste 130 de persoane s-au inecat dupa barca lor de cauciuc s-a rasturnat in mari furtunoase de pe coasta Libiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>