Published On: mar, mai 25th, 2021

Evaluarea Nationala pentru pentru elevii de clasa a II-a incepe cu probele scrise la Limba romana si Limba materna

Evaluarea Nationala pentru pentru elevii de clasa a II-a incepe astazi cu probele scrise la Limba romana si Limba materna. Probele scrise la Limba romana si Limba materna din cadrul evaluarii din clasa a II-a (EN II) au loc astazi si vor fi urmate de testele de citire la aceste discipline.
Probele de citire vor avea loc miercuri. Proba de matematica este programata in data de 27 mai, in timp ce proba de Limba romana (scris si citit) pentru elevii din randul minoritatilor nationale se va desfasura in data de 28 mai.
”Toate probele se sustin cu prezenta fizica, indiferent de scenariile in care se afla unitatile de invatamant. Salile in care se sustin aceste evaluari sunt, de regula, cele in care elevii isi desfasoara activitatea in mod obisnuit. Acestea sunt adaptate in prealabil, dupa caz, in functie de testul planificat, prin eliminarea oricaror materiale didactice care i-ar putea influenta pe elevi”, a precizat Ministerul Educatiei.
Testele sunt elaborate de Centrul National Pentru Politici si Evaluare in Educatie (CNPEE), au un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale si trebuie sa aiba un nivel mediu de dificultate. Durata alocata rezolvarii acestora este de 30 de minute.
Testele sunt evaluate in cadrul unitatii de invatamant, de catre cadrele didactice din respectiva unitate, in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimului test. Rezultatele individuale obtinute la aceste evaluari nu se afiseaza / nu se comunica public si nu se inregistreaza in catalogul clasei.
Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unitatii de invatamant prin elaborarea planurilor individualizate de invatare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor si a parintilor / reprezentantilor legali asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>