Published On: mar, mai 25th, 2021

Imagini de Evul Mediu in Braila anului 2021 / Locatarii blocului E4 din cartierul Viziru cara apa cu galeata pentru a se putea spala si pentru a isi face nevoile

In Braila anului 2021, locatarii blocului E4, scara 1, din cartierul Viziru, cara apa cu galeata de la cismeaua de langa drum. Situatia dureaza de aproximativ 2 saptamani si nu pare a avea prea curand rezolvare.

Oamenii au ajuns la capatul rabdarii. Situatia disperata a brailenilor care locuiesc la adresa mentionata mai sus ne-a fost adusa la cunostinta de un locatar care spune ca sufera de doua saptamani din cauza lipsei apei, desi este cu datoriile la zi. In aceeasi situatie sunt si restul de 57 de familii care isi platesc lunar cheltuielile de intretinere.

Am ajuns sa ne facem nevoile la sticla si apoi, cand se aduna mai mult, sa le aruncam in wc apoi turnam apa. Este strigator la cer!

Problema ar fi o datorie de aproximativ 70.000 de lei avuta de doua apartamente de pe scara. Apartamentele respective au fost vandute cu ani in urma si declarate, dupa cum spun vecinii, a fi fara datorii la intretinere. Tot acestia ne-am declarat ca administratia ar fi comis eroarea de a elibera adeverinta necesara cu zero cheltuieli, desi acestea erau de ordinul miilor de lei.

Acum, CUP Dunarea vrea sa isi recupereze datoria si a intrerupt apa potabila din data de 14 mai si, de atunci, 60 de familii nu au mai vazut picatura de apa curgand la chiuveta. Daca de baut si pentru mancare acestia cumpara cu baxurile, cel mai greu este ca nu au apa pentru spalat haine si pentru igiena intima. Nici macar wc-ul nu poate folosit.

Oamenii spun ca s-au saturat sa stea fara apa. Nu au cum sa se spele, iar momentul in care sunt nevoiti sa isi faca nevoiele este crunt. Zilele acestea au fost instiintati ca sunt buni de plata, mai precis administratia le cere suma de  250 de lei de apartamanent, bani meniti sa achite o parte din datorii pentru a primi din nou apa. Acestora li s-a adus la cunostinta faptul ca, daca vor plati suma de 13.200 de lei catre furnizor, robinetul de apa li se va deschide.

Contactati de reporterii nostri, reprezentantii Companiei de Utilitati Publice Dunarea Braila (CUP DUNAREA) au declarat urmatoarele:

“In data de 14.05.2021 a fost restrictionat prestarea serviciului de alimentare cu apa  in cartier  Viziru III bl E4 .

Precizam ca demersul Companiei de Utilitati Publice Dunarea Braila a avut la baza notificarea prealabila si negocierea unui acord de plata (grafic de esalonare) cu Asociatia de proprietari care nu a fost respectat .

De asemenea  in vederea recuperarii creantelor au fost efectuate informari privind masurile pentru restrictionarea apei la Asociatia de Proprietari.

Avand in vedere nerespectarea ratei stabilite, in conformitate cu art. 8 punctul 8.9 si punctul 8.10 din contractul de furnizare a apei potabile, Asociatia a fost notificata.

Urmare a neachitarii contravalorii serviciilor de apa canal, S.C. Compania de Utilitati Publice “Dunarea” Braila S.A, in baza prevederilor Art. 8. punctele 8.5 si 8.10 din Contractul de furnizare a apei potabile si prestare a serviciului public de canalizare, s-a trecut la  restrictionarea prestarii serviciului prin  montarea robinetilor de reducere presiune a apei.

S.C. Compania de Utilitati Publice Dunarea Braila S.A. are relatie contractuala cu Asociatia de Proprietari nu cu proprietarul apartamentului, astfel compania noastra a respectat prevederile contractuale depunand toate diligentele necesare pentru a nu se ajunge intr-o situatie de acest gen. Promovam contorizarea individuala , care este solutia ideala in astfel de cazuri.” a declarat pentru Infobraila purtatorul de cuvant al CUP Dunarea, Daniela Stanciu.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>