Published On: vin, mai 28th, 2021

Ministerul Finantelor a respins toate ofertele bancilor pentru o emisiune de obligatiuni de 600 milioane lei

Ministerul de Finante a respins, joi, toate ofertele bancilor depuse in cadrul licitatiei pentru titluri de stat, considerand ca pretul ofertat are un nivel inacceptabil.

Licitatia organizata viza o emisiune de obligatiuni scadenta in 2027, in valoare de 600 milioane lei. Rata cuponului a fost 2,5%.

Valoarea totala a cererilor a ajuns la 391,7 milioane lei. Bancile au oferit in nume şi cont propriu 255 milioane lei, iar 30 milioane lei in contul clientilor.

Ofertele necompetitive au fost de 106,7 milioane lei.

In conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operatiunile de piata cu titluri de stat pe piata interna aprobat prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finantelor respinge in totalitate ofertele de cumparare transmise considerandu-le la un nivel neacceptabil al pretului ofertat”, a anuntat ministerul.

Finantele au imprumutat luni 300 milioane lei intr-o emisiune de obligatiuni scadenta in 2034, la o dobanda anuala de 4,15%.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>