Published On: mar, mai 4th, 2021

O candela lasata nesupravegheata a facut prapad intr-o casa din Braila

In perioada 30.04 – 03.05.2021, subunitatile inspectoratului au fost solicitate sa intervina pentru limitarea si lichidarea a opt incendii, o asanare a terenului de munitie neexplodata si 48 cazuri medicale, astfel:

– 30.04.2021 –

– la ora 14.05, Garda de interventie Faurei a actionat cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma pentru limitarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata si stuf pe raza localitatii Drogu. Au ars vegetatie uscata si stuf pe o suprafata de circa 10 ha. Cauza probabila de producere a incendiului a fost un foc lasat nesupravegheat.

–  la ora 14.25, Detasamentul 1 de pompieri Braila a intervenit cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, o autospeciala de interventie de la inaltime si o ambulanta SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinta de pe str. Celulozei din municipiul Braila. Cauza probabila de producere a incendiului a fost un aparat de gatit in functiune lasat nesupravegheat. Au ars bunurile dintr-o bucatarie.

– la ora 19.20, Detasamentul 1 de pompieri Braila a intervenit cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, o autospeciala de interventie de la inaltime si o ambulanta SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinta de pe str. Octav Doicescu. Au ars bunurile depozitate in balcon. Cauza probabila de producere a incendiului a fost o lumânare aprinsa lasata nesupravegheata.

            – 01.05.2021 –

– la ora 13.50, Garda de interventie Faurei a actionat cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma pentru limitarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata pe un teren viran in localitatea Jirlau. Au ars vegetatie uscata pe o suprafata de circa 2 ha. Cauza probabila de producere a incendiului a fost un foc lasat nesupravegheat.

– la ora 15.25, Detasamentul 1 de pompieri Braila a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apa si spuma, o autospeciala de descarcerare si o ambulanta SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinta de pe str. Golesti din municipiul Braila. Au ars acoperisul pe o suprafata de cca. 150 mp si bunurile din cinci camere. Au fost afectati alti trei proprietari din acelasi imobil. Cauza probabila de producere a incendiului a fost un aparat de gatit in functiune lasat nesupravegheat.

            – 02.05.2021 –

– la ora 13.00, Detasamentul 1 de pompieri Braila a actionat cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma pentru limitarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata si gunoi pe un teren viran in localitatea Silistea. Au ars vegetatie uscata pe o suprafata de circa 50mp si aproximativ 5000 kg gunoi. Cauza probabila de producere a incendiului a fost un foc lasat nesupravegheat.

– la ora 00.45, Garda de interventie Faurei a actionat cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma pentru limitarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata pe un teren viran in localitatea Bratesu Vechi. Au ars vegetatie uscata pe o suprafata de circa 100 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost un foc lasat nesupravegheat.

             – 03.05.2021 –

– la ora 19.45, echipa pirotehnica a inspectoratului au intervenit pentru asanarea terenului de munitie neexplodata, pe Faleza Dunarii din municipiul Braila. A fost ridicata in vederea distrugerii o grenada defensiva care se afla in apa la aproximativ un metru de mal. Aceasta a fost observata de un cetatean care se afla in zona Capitaniei Postului Braila si care a anuntat dispeceratul inspectoratului prin apelul unic de urgenta 112.

– la ora 22.00, Detasamentul 1 de pompieri Braila a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinta de pe str. Piata Poporului din municipiul Braila. Au ars acoperisul pe o suprafata de circa 70 mp si bunurile din doua camere de locuit. Cauza probabila de producere a incendiului a fost o candela aprinsa lasata nesupravegheata.

In cele patru incendii nu s-au inregistrat victime

Echipajele de pe ambulantele SMURD au intervenit in sprijinul a 37 persoane din municipiu Braila si localitati din judet pentru acordarea primului ajutor prespitalicesc, transportul acestora la Unitatea de Primiri Urgente Braila si transportul a 11 persoane cu simptone de infectare cu COVID – 19 la unitatile spitalicesti.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>