Published On: sâm, mai 8th, 2021

O miza de milioane / Un candidat de nota PATRU aspira la functia de sef al CJAS Braila / Numele acestuia este tinut LA SECRET

Rezultatele examenului national scris pentru ocuparea functiilor de directori ai Caselor de Asigurare de Sanatate au fost afisate, iar notele sunt dezamagitoare. Presedintele CNAS Adrian Gheorghe arata ca au existat 60 de candidati care si-au depus dosarul pentru concurs, iar in urma selectiei dosarului au fost admisi la proba scrisa 54 de candidati. Din cei 54 admisi la proba scrisa s-au prezentat efectiv doar 33.
In final, doar 5 dintre cei 33 de candidati care au participat la concursul de joi, 6 mai 2021, pentru conducerile caselor de asigurari de sanatate din 35 de judete plus Bucuresti au promovat concursul, potrivit rezultatelor afisate pe site-ul CNAS. Pentru a promova examenul, candidatii trebuiau sa obtina nota 7. Au promovat concursul doar 5 directori de CAS-uri judetene, 28 au fost respinsi (nu au obtinut nota minima, 70), iar 21 de candidati nu s-au prezentat.

Cinci candidati din 33 capabili de a fi sefi

Cele 5 case judetene de asigurari de sanatate care vor avea un director desemnat prin concurs sunt cele din Maramures, Iasi, Tulcea, Cluj si Bistrita Nasaud.

O parte dintre cei respinsi la concurs sunt actuali directori interimari de case judetene de asigurari de sanatate.

Mai e mult pana departe. Concursurile pe bune sunt insa un inceput bun“, a reactionat Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii în mandatul caruia s-a decis si demarat organizarea concursului.

Nu au mai luat proba scrisa candidati din Salaj, Botosani, Gorj, Bistrita-Nasaud, Arad, Tulcea, Neamt, Vaslui, Braila, Suceava, Buzau, Caras-Severin, Arges, Giurgiu, Galati si cel de la Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti (OPSNAJ).

Sef peste cel mai mare portfofel al judetului

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este, practic, cea mai bogata institutie din domeniul sanatatii, iar casele judetene au de gestionat un buget urias: aproape 10 miliarde de euro în acest an. Casele Judetene de Asigurari de Sanatate reprezinta, în multe cazuri, “cel mai mare portofel” dintr-un judet, asa cum afirma, recent, fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Numele candidatilor, tinut LA SECRET

Concursul este primul din istoria Casei Nationale în care numele candidatilor au fost secretizate, acestia invocand GDPR. Multi candidati au solicitat ca numele si rezultatul obtinut de ei la concurs sa nu se publice, prin raportare la Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>