Published On: lun, mai 17th, 2021

OMS avertizeaza ca poate urma o perioada si mai grea pentru India, desi numarul cazurilor de Covid a scazut

Cazurile de Covid in India au mai scazut, insa rata de pozitivare ramane in continuare ingrijorator de mare, avertizeaza reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Unul dintre specialistii OMS este de parere acest aspect ar putea reprezenta un semn ca India va trece printr-o si mai grava criza sanitara, provocata de pandemia de coronavirus, relateaza Reuters.

Soumya Swaminathan, unul dintre expertii OMS, a subliniat ca rata de pozitivare este “ingrijorator de ridicata” in India, la nivel national, desi cazurile au inregistrat o usoara scadere. Tara a raportat luni o noua scadere a noilor cazuri de coronavirus, desi decesele zilnice au ramas la peste 4.000. Expertii sanitari sustin insa numarul mai mic ar fi dat de lipsa testelor in zonele rurale, unde virusul se raspandeste rapid.

India a fost puternic afectata de pandemia de Covid-19 in ultimele luni, dupa ce o noua tulpina de virus a dus la crestere infectarilor pana la un numa de aproximativ 400.000 zilnic.

Chiar si cu scaderea inregistrata in ultimele zile, autoritatile spun ca nu exista nicio certitudine ca pandemia poate fi tinuta sub control, in conditiile in care noua varianta mai contagioasa, B.1.617, determina ingrijorare si in alte zone ale lumii.

“Exista inca multe parti ale tarii care nu au ajuns inca la varful pandemiei, acestea sunt inca in crestere”, a spus reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Soumya Swaminathan, citat in presa din India.

Swaminathan a subliniat inca o data ca rata de pozitivare la nivel national este ingrijoratoare si poate fi semn ca ce e mai rau abia acum ar putea sa vina in India.

In ultima saptamana, numarul de cazuri din India a crescut cu 1,7 milioane, iar peste 20.000 de oameni au murit din cauza imbolnavirii cu virusul SARS-CoV-2. In total, tara a raportat peste 266.000 de decese cauzate de Covid.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>