Published On: vin, mai 21st, 2021

Sapte persoane care l-au ingrijit pe Maradona inainte de moarte, puse sub acuzare pentru „omucidere prin imprudenta”

Sapte medici au fost pusi sub acuzare pentru „omucidere prin imprudenta” in cazul mortii fotbalistului Diego Maradona.

Procuratura din San Isidro, Argentina, care a deschis o investigatie dupa moartea legendarului fotbalist, a solicitat judecatorului sa nu permita acuzatilor sa paraseasca tara.

Daca vor fi gasiti vinovati, cei sapte ar putea sa ajunga la inchisoare pentru intre opt si 25 de ani. Printre ei se numara si Leopoldo Luque, neurochirurgul care l-a operat pe Maradona pe creier si psihiatra Agustina Cosachov. Cei doi au negat acuzatia.

Inregistrari audio ale conversatiilor private ale medicilor si persoanelor din anturajul lui Maradona sugereaza ca fotbalistul nu a fost tratat corespunzator, iar familia lui Maradona considera ca Luque este responsabil pentru moartea fotbalistului.

Comisia medicala ce s-a ocupat de investigarea, la cererea justitiei, a ultimelor ore ale legendei fotbalului argentinian, a stabilit, intr-un raport de 70 de pagini, ca Maradona „inceput sa moara cu cel putin 12 ore inainte” de a fi gasit fara viata si a suportat o ”perioada de agonie prelungita”.

Totoata, comisia medicala, formata din douazeci de experti, inclusiv legistii care au efectuat autopsia si specialisti din diferite discipline medicale, a concluzionat ca fostul campion mondial “ar fi avut sanse mai mari de supravietuire” daca ar fi fost internat intr-un centru de ingrijire.

„Tinand cont de tabloul clinic, clinico-psihiatric si de starea generala precara, el ar fi trebuit sa isi continue reabilitarea si tratamentul interdisciplinar intr-o institutie adecvata”, se arata in document.

Maradona a murit in data de 25 noiembrie 2020, la varsta de 60 de ani, in urma unui infarct. Se afla la locuinta sa din Tigre, la nord de capitala Buenos Aires, in care se recupera dupa operatia recenta la care a fost supus pentru indepartarea unui hematom subdural.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>