Published On: mar, mai 11th, 2021

Topul judetelor cu cea mai mare rata de vaccinare din Romania

Pe primul loc in topul prezentat de Valeriu Gheorghita, coordonatorul procesului de vaccinare, este Bucurestiul care are 33,8% dintre locuitori vaccinati. Acesta a mai spus ca daca ar fi eliminata populatia sub 16 ani ar rezulta o acoperire de peste 40% din totalul populatiei.

Pe locul al doilea este judetul Cluj, cu 30,2% dintre locuitori vaccinati si 35,7% din totalul de eligibili vaccinati. Gheorghita a precizat ca in municipiul Cluj Napoca acoperirea este mult mai mare, ajungand la 40%.

In judetul Sibiu, acoperirea in ceea ce priveste numarul de vaccinuri administrate in raport cu totalul populatiei este de 23,7% si de 28,9%, fara persoanele sub 16 ani. Pe locul 4 este judetul Brasov, unde gradul de vaccinare a ajuns la 23,6% din populatia rezidenta si 28,8% din locuitorii eligibili.

Pe locul 5 este judetul Timis, cu 23,4% din rezidenti si 27,8% din eligibili vaccinati. Urmeaza Constanta, unde gradul de vaccinare a ajuns la 22,6% din populatia rezidenta si 27,38% din locuitorii eligibili.

Valeriu Gheorghita a mai spus ca, de cand oamenii pot merge la centrele de vaccinare fara programare, numarul persoanelor vaccinate a crescut cu circa 30% pe zi.

La polul opus se situeaza judetele Suceava, Botosani, Giurgiu, Bacau, Neamt. Valeriu Gheorghita explica faptul ca este vorba de judete in care foarte probabil numarul persoanelor care au trecut prin boala este mare, acesta fiind unul dintre motivele pentru care oamenii amana decizia de vaccinare.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>