Published On: mie, mai 26th, 2021

Trei persoane arestate in Italia / Fotografiile realizate la locul accidentului de teleferic arata cum au fost blocate deliberat franele

Trei persoane au fost arestate, in noaptea de marti spre miercuri, in dosarul tragediei din Italia, in urma careia au murit 14 oameni. Masura a fost luata dupa ore de audieri despre cauza care a dus la caderea de la inaltime a cabinei de teleferic. Fotografiile realizate la locul accidentului arata ca sistemul de franare de urgenta a fost blocat cu o menghina, pentru a se evita blocajele continue ale telecabinei.

Au fost arestati Luigi Nerini (56 de ani), directorul companiei Ferrovie del Mottarone care administreaza telecabina, Gabriele Tadini si inginerul Enrico Perocchio.

Incadrarea juridica s-a schimbat, in sensul ca, la infractiunea de omor a fost adaugata agravanta legata de eliminarea intentionata a masurilor de precautie impotriva accidentelor de munca cand aceasta duce la un dezastru.

Ancheta a stabilit anomalii ale sistemului de franare de urgenta.

Procurorul Olimpia Bossi a declarat ca, din fotografiile realizate de anchetatori dupa producerea accidentului, se vede cum sistemul de franare de urgenta parea sa fi fost modificat, in sensul ca fusese fixata o menghina care a blocat franele, iar ea a fost lasata deliberat acolo pana la noi reparatii. Din investigatii a reiesit ca acest lucru a fost motivat de necesitatea de a evita intreruperile si blocajele continue ale functionarii telecabinei.

Sistemul avea in mod evident unele anomalii si ar fi necesitat reparatii substantiale, a spus procurorul.

Anchetatorii spun ca acea menghina nu a fost inlaturata chiar cu acordul directorului companiei care administreaza telecabina. Cand cablul s-a rupt, frana de urgenta nu a functionat.

Medicii incep procedurile medicale pentru trezirea copilului de 5 ani, singurul supravietuitor al accidentului

Singurul supravietuitor al accidentului de teleferic din Italia, copilul de 5 ani, se trezeste. Prognosticul medicilor ramane rezervat. Copilul si-a pierdut tatal, mama, fratiorul de 2 ani si pe strabunicii materni.

Eitan Moshe Biran, in varsta de 5 ani, este internat in sectia de terapie intensiva a spitalului Regina Margherita, scrie La Stampa.

“A petrecut o noapte linistita si starea lui este stabila. Acest lucru a determinat echipa de medici sa inceapa procesul de trezire a copilului, care consta in reducerea medicamentelor”, declara medicul Giovanni La Valle.

Medicii subliniaza si aspectul psihologic: “Copilul trebuie sa aiba sprijinul psihologilor atat in ​​timpul trezirii, cat si dupa trezire. Echipa noastra de psihologi, experti si specializati in aceste cazuri s-a pregatit si va sprijini echipa de anestezisti in timpul trezirii. Mai tarziu vor avea grija atat de copil, cat si de familie”.

Prognosticul medicilor ramane rezervat. Doctorul Giorgio Ivani, directorul sectiei de anestezie si resuscitare pediatrica a spitalului, vorbeste despre un “optimism precaut”.

In accidentul din zona Lacului Maggiore, unde o telecabina a liniei Stresa-Alpino Mottarone s-a prabusit in padure, tatal si mama lui Eitan, Amit si Tag, fratele Tom de doi ani si strabunicii au murit.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>