Published On: joi, mai 13th, 2021

ULTIMA ORA! Braileni, scapam de masca! Se ridica si restrictiile de circulatie pe timp de noapte

Vesti bune de la Administratia Prezidentiala, in criza COVID-19! Klaus Iohannis a anuntat, astazi, masuri de relaxare ale restrictiilor. Din 15 mai se elimină portul mastii la exterior cu cateva excepții (pietele, targurile, statiile de transport public, mijloacele de transport public)

Tot din din 15 mai se elimină restrictiile de circulatie noapte si se elimina restrictiile de functionare ale magazinelor.

Fara masca in aer liber

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca prima etapa de relaxare a restrictiilor va avea loc chiar in acest weekend. Este vorba despre renuntarea la masca de protectie in aer liber, cu cateva exceptii, si la restrictiile de circulatie pe timp de noapte. Maine va avea loc o sedinta a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, urmata de o sedinta de Guvern, pentru aprobarea calendarului masurilor de relaxare.

Am pregatit un calendar cu masuri de relaxare, care cuprinde intreaga perioada de vara, ne pregatim de relaxare. Dar nu vrem sa relaxam in iunie, ca sa revenim la restrictii in august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxarile sunt conditionate de evolutia pandemiei si gradul de vaccinare”, a spus Klaus Iohannis intr-o declaratie de presa.

Primul punct din calendarul de relaxare este 15 mai, cand se va renunta la obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatiile publice exterioare, cu cateva exceptii – zone aglomerate precum targuri, piete sau statiile pentru transportul in comun.

Tot din acest weekend sunt ridicate restrictiile de circulatie pe timp de noapte, a precizat presedintele. Nici agentii comerciali nu vor mai avea programul limitat.

Tot din acest weekend, activitatile sportive in aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori. In interior vom avea de asemenea relaxari care incep, majoritatea, din 1 iunie, cand va creste capacitatea de cazare, capacitatea de servire in restaurante”, a mai spus Iohannis.

Nunti si botezuri cu zeci de persoane

Iohannis a mai declarat ca, de la 1 iunie, vor putea fi organizate nunti, botezuri sau mese festive in exterior cu maximum 70 de persoane, iar in interior cu cel mult 50 de persoane. Numarul acestora va creste gradual de la 1 iulie si 1 august.

Daca organizatorul garanteaza ca toate persoanele care participa sunt vaccinate, se renunta la restrictionarea numarului de participanti. (…) Campania de vaccinare a prins viteza, am parcurs deja un drum lung, insa e nevoie de mai mult. Daca vrem sa iesim din pandemie trebuie sa ne vaccinam. (…) Daca vrem mai multa relaxare, trebuie sa respectam masurile care raman in vigoare si trebuie sa ne vaccinam. Asa de simplu este (… )In ceea ce priveste functionarea scolilor, pastram normele care tin de rata de incidenta. E previzibil ca majoritatea localitatilor sa intre in scenariul verde si majoritatea elevilor se vor intoarce fizic in scoli. Deci la scoli se aplica normele de pana acum. E foarte probabil ca anul scolar sa se incheie cu toti elevii in scoala si e foarte de dorit sa se incheie cu majoritatea romanilor vaccinati”, a mai spus seful statului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>