Published On: vin, mai 21st, 2021

Unghiile si iarba sunt ceea ce mai creste prin Braila / Baltim in mizerie si buruieni cat casa

Braila este un oras al contrastelor. Un santier continuu, cu trotuare sparte sau in curs de reabilitare, cu asfalt crapat si cratere bine semnalizate cu cauciucuri uzate si cate o carpa ”arborata” in varf de creanga. Cu anumite zone in care se incearca “ascunderea gunoiului sub pres”, zone unde florile ornamentale sunt udate zilnic, chiar si atunci cand ploua, cu un centru istoric unde umbrelutele frumos colorate tin umbra dalelor sparte.

Autoritatiile pare ca se axeaza foarte mult in ultima vreme pe infrumusetarea orasului…  in zonele centrale! Daca spatiile verzi din bariera Calarasilor arata impecabil, nu acelasi lucru se poate spune si despre cele din cartierele in care inca mai existau oaze de verdeata transformate acum in jungla urbana.

Astazi ne intreptam atentia spre statiile de tramvai  mai dosnice, ignorate complet de toti, de la mic la mare. Pe traseul Parc-Combinat sunt presarate “statiile groazei” compuse din patru piloni galbeni si un acoperis ruginit din care patrunde, aluncos si siret, apa de ploaie si prin parti multe buruieni.

Un mic “colt de rai” al nepasarii si al ignorantei salasluieste in Radu Negru, de-a lungul si de-a latul liniei de tramvai care leaga orasul de fosta perla a Brailei, si ea uitata in negura timpului, statiunea Lacu Sarat.

Jungla din oras cu buruieni de jumatate de metru, gunoaie la tot pasul si rugina. Vegetatia neingrijita de langa statii si barile cu vopseaua sarita completeaza peisajul dezolant. O jungla mizerabila şi periculoasa deopotriva pentru sanatate şi siguranta fizica a trecatorilor.

Balariile par insa a creste “ca la ele acasa”. Nu este de mirare ca in cartierele marginase ai impresia ca te afli pe un camp, pe o pajiste, numai buna pentru ca vacile sau caii sa iasa la pascut. Oamenii sunt revoltati de faptul ca nimeni nu vine sa igienizeze zona, iar gunoaiele se strang de la zi la zi pe covorul de iarba verde

Brailenii nu au dreptul sa fie respectati?! Cu ce-s mai buni cei care merg cu masina prin zona Bariera Calarasilor decat cei care circula cu tramvaiul prin Radu Negru? 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>