Published On: mar, mai 11th, 2021

VESTI BUNE braileni! Primul pas spre SCENARIUL VERDE a fost facut / Rata de incidenta a scazut sub 1 la mia de locuitori

Incidenta cazurilor noi de infectare cu Covid-19 a scazut sub 1 la mia de locuitori in municipiul Braila, respectiv 0,97 de infectari la mia de locuitori, potrivit informatiilor publicate astazi de Institutia Prefectului si DSP Braila. Municipiul nu trece automat, insa, in “scenariul verde”, care ar aduce schimbari in ceea ce priveste functionarea restaurantelor, cafenelelor si salilor de spectacole.

Aceasta decizie trebuie luata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila daca incidenta se mentine la fel de scazuta si in zilele urmatoare, dar nu inainte de trecerea celor 14 zile de la intrarea orasului in scenariul galben. Reamintim ca municipiul este in scenariul galben pana in data de 14.05.2021 (la expirarea celor 14 zile de monitorizare), data in care vor fi evaluate din nou masurile in functie de situatia epidemiologica din acel moment.

Galben spre verde…

Tabelul cu incidenta Covid-19 in fiecare UAT  arata ca, astazi, la nivelul intregului judet incidenta a scazut sub pragul de 1 la mie, fiind de 0,77.

Pentru ca municipiul sa treaca faptic in “scenariul verde”, Comitetul Judetean pentru Situatii Urgenta Braila ar trebui sa ia o decizie in acest sens.

Mai relaxati

Trecerea in “scenariul verde” ar insemna ca salile de spectacole, restaurantele si cafenelele ar putea primi mai multi oaspeti. Concret, si-ar putea folosi 50% din spatiu, si nu doar 30% cum se intampla in “scenariul galben”.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>